Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e)
Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e) Fotograaf: Lauren Zwemer

Rein Berends uit Baarn op vierde plek SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

29 november 2022 om 21:55 Overig Deel je nieuws

Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Uit gemeente Baarn staat de politiek ervaren en inmiddels gepensioneerde boswachter Rein Berends (69) op de vierde plek van de lijst. 

Al op 16-jarige leeftijd bezocht Rein Berends samen met zijn vader de raadsvergaderingen. Sindsdien heeft hij zijn weg in de politiek gevonden via de functies secretaris, voorzitter en raadslid. Toen hij gevraagd werd om iets voor de provinciale politiek te betekenen, stond hij er direct met een positieve houding in.

Sinds 1980 was Berends in zijn werk bij Staatsbosbeheer in Utrecht verantwoordelijk voor beheer. Hij kreeg er te maken met veel politieke vraagstukken op zowel gemeentelijk als provinciaal niveau. Veel beleidsregels kreeg hij vanaf beherende zijde te zien en hij mocht ze in veel gevallen ook verwerken.

Berends: “Nadat ik met pensioen ben gegaan, twee jaar geleden, realiseerde ik me dat er nog belangrijke zaken gedaan dienen te worden. Hiervoor wil ik tijd investeren.” Hij realiseert zich goed dat zijn expertise op het gebied van natuurbeheer van groot belang is in de politiek. “Ik wil dan ook graag een bijdrage leveren aan de vraagstukken die voorliggen.”

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie