Afbeelding
BAARNS MANNENKOOR

OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING VOOR JUBILEUMCONCERT

29 november 2022 om 09:55 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zondag genoten maar liefst 230 bezoekers zichtbaar van een zeer gevarieerd programma tijdens het jubileumconcert van het 115-jarige Baarns Mannenkoor. Er werd flink uitgepakt in de prachtige benedenzaal van het Bomencentrum. Voor elk lustrum was een passend muziekstuk gekozen en zo ontstond “een muzikale reis door de tijd” met 23 muziekstukken. Het koor was in topvorm. Alle nummers werden op betrokken wijze aangekondigd door Bert Kranendonk.

Voor enkele stukken konden de mannen rekenen op versterking van een 15 koppig damesprojectkoor, Hugo Laseur en Ron Jansen op hoorn (Crescendo) en Joost Albrecht op gitaar. Vooral het World War 1, Het Soldatenkoor (Faust) en In Flanders Fields vertolkten de emotionele gevoelens van de soldaten uit die tijd op aangrijpende wijze. Maar ook stukken als Blowin’ In The Wind, Het Pelgrimskoor, Chattanooga Choo Choo en The Rythm Of live werden schitterend gebracht. Een solo was er voor de tenor Rudolf van Ommen met Het Lied Van De Toreador dat op uitstekende wijze werd gezongen.

Grote bewondering was er voor dirigent/pianist Mark Walter die liet zien en horen het koor uitstekend te hebben voorbereid en tijdens het concert de touwtjes goed in handen te hebben. De ontlading kwam voor dirigent en koor met de toegift Rock Arround The Clock. Er werd niet alleen volop meegezongen door het publiek maar zelfs hier en daar gedanst. Een swingend einde van een overweldigend concert. Baarn kan trots zijn op zoveel muzikale kwaliteit en enthousiasme van dit unieke Baarns Mannenkoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie