Lanny Olie koppelt een regenpijp af.
Lanny Olie koppelt een regenpijp af. Isabel Kruisheer

Water geeft leven: leer op 14 september hoe je je regenpijp af kunt koppelen

5 september 2022 om 11:04 Overig Deel je nieuws

Droog, droog en nog eens droog... Onze tuinen hebben het flink te verduren gehad deze zomer. Lange periodes van droogte werden hier en daar afgewisseld met flinke hoosbuien, waarbij het water zo snel mogelijk via het riool wordt afgevoerd. Hartstikke zonde, want je tuin heeft dit water hard nodig! Met het afkoppelen van je regenpijp kun je dit water rechtstreeks je tuin in laten lopen. Moeilijk? Helemaal niet! Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost zo`n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Kom op 14 september langs bij De Groene Inval en leer van afkoppelcoach Lanny Olie hoe je zelf thuis aan de slag kunt gaan. Ze is de hele middag beschikbaar voor vragen en vertelt je alles over regentonnen, goten, vijvers en nog veel meer. Hierbij heeft ze maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt leven in de tuin! 

De demonstratie vindt plaats om twee uur ‘s middags bij De Groene Inval, De Geerenweg 8, 3741 RS Baarn tijdens het Oogstfeest. Laat je het even weten als je komt? Aanmelden kan via info@degroeneinval.nl. Al concrete vragen voor Lanny? Laat het ons weten en we zorgen dat ze je hierbij helpt. Deel deze uitnodiging vooral ook met je buurtbewoners!

Deze afkoppel-demonstratie wordt georganiseerd vanuit het project Heuvelrugtuinen. Dit is een project van IVN Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit project richt zich op de aanleg van Heuvelrugtuinen in en rondom de Utrechtse Heuvelrug. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen,  er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Wil je niks missen over de heuvelrugtuinen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via i.kruisheer@nmu.nl.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie