Vanwege de afwezigheid van koorrepetitor Wybe Kooijmans begeleidde dirigent Anthony Scheffer ook het koor
Vanwege de afwezigheid van koorrepetitor Wybe Kooijmans begeleidde dirigent Anthony Scheffer ook het koor Lillian Mulder

Concertkoor Baarn keert terug naar Baarn

18 augustus 2022 om 22:05 Overig Deel je nieuws

Sinds afgelopen woensdagavond repeteert Concertkoor Baarn weer in het Witte Kerkje in de Kampstraat in Baarn.

Het is precies een jaar geleden dat het koor moest verhuizen naar Soest. In de grote zaal van De Open Hof was het voor het bestuur makkelijker om de coronamaatregelen goed te handhaven en de ruimte ‘coronaproof’ in te richten.

Woensdagavond was het voor de koorleden wel even wennen niet alleen aan de akoestiek in het kerkje maar ook aan de kleinere ruimte in vergelijking met de grote zaal van De Open Hof. Gelukkig is het een vertrouwde plek en iedereen was blij om weer terug te zijn.

Het is nog zomervakantie maar dirigent Anthony Scheffer vond dat het koor eerder moet beginnen met de repetities vanwege het Najaarsconcert op 11 november 2022 in het Cultureel Centrum De Rank in Soest.

Daarnaast zal het koor ook een begin maken met het concertprogramma voor 2023 want Concertkoor Baarn viert dan zijn 125-jarig jubileum. Uitgevoerd wordt o.a. Mozarts Grote ‘Mis in c-klein’, in samenwerking met de Koninklijke Oratorium Vereniging (KOV) Utrecht dat volgend jaar 170 jaar bestaat. Omdat beide koren worden geleid door dirigent Scheffer werd besloten om twee Duo-Jubileumconcerten te geven in Utrecht (22 april) en in Baarn (23 april). In november gaat Concertkoor nog een eigen Jubileumconcert geven in Baarn.

Voor verdere informatie: www.concertkoorbaarn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie