Afbeelding

Baarn bijna dertig kilo lichter

Overig Deel je nieuws

Zaterdag 2 juli was weer de eerste zaterdag van de maand. Tijd voor de Bermbrigade om Baarn weer wat lichter te maken. Langs de De Geerenweg, van de Trits tot de rotonde bij de Eemweg, en in de Pekingtuin werd ongeveer 29 kilogram zwerfafval opgeruimd. Dat was voor de zestien vrijwilligers bijna twee kilo per persoon.

Zoals gebruikelijk werden er veel snoep- en snackverpakkingen opgeruimd. Ook blikjes en flesjes blijven gevonden worden, ondanks dat er sinds dit jaar statiegeld wordt geheven op kleine flesjes. 

Daarnaast zijn sigarettenpeuken een doorn in het oog van de vrijwilligers van de Bermbrigade. Tegen dit soort zwerfafval lijkt weinig opgewassen.

De Baarnse Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad. Er wordt dan één uur lang ergens in de gemeente Baarn zwerfafval opgeruimd. Een kleine moeite met grote impact.

De volgende opruimactie vindt plaats op zaterdag 6 augustus. Om kwart voor tien wordt er verzameld op de Brink vanwaar er naar de opruimlocatie wordt gefietst. Iedereen is welkom mee te helpen. Aanmelden mag via Facebook of Twitter, maar is niet per se nodig.

advertentie
advertentie