Afbeelding

Tango in de Pekingtuin

Overig Deel je nieuws

Persbericht Baarnsche courant (editie 22 en 24 juni)

Na twee succesvolle wekelijkse koepelconcerten in de Pekingtuin presenteren Mylou Mazali en Kees de Bruijn a.s. zondag 26 juni om 15.00 met trots het viool-accordeon duo Rozemond&Bekkers. 

Er was meteen een klik toen in 2017 de Baarnse violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers elkaar ontmoetten. Sindsdien treden zij op in vele kamermuziekseries en festivals in binnen- en buitenland. En nu voor het eerst in Baarn, al herkennen we op de prachtige foto’s van hun CD VOX  uit 2021 onze eigen Wintertuin, uitgebracht bij het quality label Cobra (en ook op streamingdiensten te beluisteren). Hun muziek is geïnspireerd op tangomuziek en klassiekers uit de tijd van Stravinsky, Rachmaninov en Ravel. In hun programmering vormen zij een perfecte balans tussen volksmuziek, klassiek en innovatie.

De pers is zeer enthousiast: “spiritueel en verrassend, exquise en aangrijpend. De gave warme viooltoon, de beweeglijke heldere stem van Jacobien Rozemond; Renée Bekkers’ solide en virtuoze spel op de veelkleurige accordeon: ze slepen je mee, ontroeren, doen glimlachen..”

Luister zondag bijvoorbeeld naar het Ave Maria van Efrem Podgaist, waarbij de accordeon als een orgel met de viool een diep gevoel kan oproepen. Dit in groot contrast met de opzwepende tango’s van Astor Piazzolla, wiens muziek we allemaal kennen van ‘de traan van Maxima’. Door af en toe zang toe te voegen is hun programma zeer betekenisvol, bijvoorbeeld in het Kaddish van Ravel. 

 

Mylou en Kees hopen dat de inwoners van Baarn na de 300 bezoekers van de vorige twee zondagen de weg naar de Pekingtuin met picknickmand en tuinstoel weer weet te vinden. Franks Koffiekar schenkt de heerlijkste koffie, na afloop is er een Meet&Greet bij het restaurant van Jing, onder het genot van een drankje. Dank zij een financiele ondersteuning van de gemeente Baarn is de toegang gratis. Een bijdrage in de vioolkist of met de QR code op het programma stellen zij zeer op prijs. Daarmee zouden deze serie zomerse Koepelconcerten  ook volgende jaar weer terug kunnen keren. 

Vorstelijke tijden herléven!

Zondag 26 juni 15.00 – 15.55 Koepel Pekingtuin toegang gratis.

advertentie