Afbeelding

Unieke inkijk tijdens open atelierweekend

Overig Deel je nieuws

Op 25 en 26 juni staan tijdens de het Landelijke Atelierweekend 200 ateliers in heel Nederland open. Twee daarvan staan in Baarn. Bezoekers krijgen zo een unieke kans om binnen te kijken in de werkplaats van de kunstenaars om zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. 

Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen ze graag over het ontstaansproces. In Baarn kunnen kunstliefhebbers op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur kennis maken met het creatieve proces van keramist Mary Splinter en schilder Maarten van den Burg. 

Mary is keramist en maakt unieke stukken. Vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde fantasieobjecten geïnspireerd door alles wat er te vinden is in de natuur. Of gebruiksgoed zoals de (tulpen)vazen in ‘Baarnsch Blauw’. Maarten schildert en tekent. Het maken van portretten (ook in opdracht) heeft zijn voorkeur. Waarom? “Omdat portretteren puzzelen is. Puzzelen met het vangen van emotie en karakter èn het kloppend weergeven van licht en houding”. 

In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Deze zijn via de website van het Landelijk Atelierweekend te vinden. Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis en een bezoek wordt altijd méér dan gewaardeerd door de kunstenaars in kwestie. Zij verdienen het om, na twee moeilijke corona-jaren, weer bezoekers te mogen ontvangen op Leestraat 12 (Mary Splinter) en Beukenlaan 27 (Maarten van den Burg). 

Meer informatie is te vinden via de website landelijkatelierweekend.nl of via:

Facebook:@landelijkatelierweekend

Instagram:@landelijkatelierweekend

Foto-onderschrift:

Geschilderd portret van actrice Charlotte Rampling. (Maarten van den Burg) 

advertentie