Ook pinchhitter Martijn van der Linden van TOV kon de wedstrijd zaterdag niet openbreken Caspar Huurdeman

TOV kan geen vuist maken en Zeist koestert punt

17 april 2022 om 15:10 Overig

BAARN Het was zaterdagmiddag prachtig weer met een uitbundig schijnende lentezon. Dat was voor de toeschouwers de grootste attractie van de voetbalwedstrijd TOV tegen Zeist in de derde klasse C. Op het veld tekende zich al snel een bloedeloze 0-0 af.

,,Meer zat er niet in”, was het commentaar van de spelers van Zeist toen ze na het eindsignaal het veld afliepen. En zo was het maar net. Ze gingen het punt direct vieren met koud tapbier op het zonnige terras.

ANDER SYSTEEM Bij de kleedkamers stond de begeleiding van TOV 1 wat sip kijkend na te praten. Voor hun verliep deze middag zeer teleurstellend. Het was een wedstrijd waarvan ze hadden voorgenomen dat hij gewonnen moest worden. Om zo in ieder geval de vierde plek stevig in handen te houden en achtervolgers Olympia en Hilversum niet dichterbij te laten komen. Mogelijk dat daarom ook van het vertrouwde 5-3-2 systeem werd overgestapt naar 4-3-3. Jeffry Verhagen was vanuit het verdedigende centrum doorgestapt naar de positie van controleur op het middenveld en middenvelder Matthieu van den Abeelen stond linksbuiten.

Maar een verdediger minder en een aanvaller meer betekent niet automatisch meer doelkansen, bleek zaterdag maar weer. Al het balbezit dat TOV had, stokte in de meeste gevallen voordat het strafschopgebied werd bereikt. En wanneer het een keer wel gevaarlijk dreigde te worden, werden de verkeerde keuzes gemaakt of volgde er een afzwaaier of een krachteloos schot. De energie die nodig was om de verre van indrukwekkende tegenstander pijn te doen, ontbrak.

VRIJE TRAPPEN De twee vrije trappen die TOV kreeg op het randje van het strafschopgebied waren de grootste kansen van de wedstrijd voor de thuisclub. De eerste poeierde Dave de Hoog in de eerste helft op de keeper, de tweede, na rust, werd een mispeer van Van den Abeelen.

Middenmoter Zeist stond op eigen helft zo compact mogelijk en beperkte zich tot tegenhouden en counteren. Dat leverde in de eerste helft wel degelijk een goede scoringskans op, die smoorde op het lichaam van keeper Duncan Vervat.

Aan het einde van de wedstrijd stonden er drie nieuwe aanvallers in het veld bij TOV, maar ook zij konden op deze futloze middag geen potten breken.