Baarnsche Courant - 'De Generaals' volbrengen Eemmeerestafette
Logo baarnschecourant.nl

'De Generaals' volbrengen Eemmeerestafette

  nieuws

BAARN - Zaterdag werd weer de jaarlijkse, voor de regio zeer bekende, Eemmeerestafette gehouden. Teams van vijf atleten lopen elk een etappe, 50 km. in totaal. De start is bij de haven in Spakenburg, gaat vervolgens om een groot deel van het Eemmeer en eindigt weer in Spakenburg. Daar wordt elk team enthousiast ingehaald.

De Baarnse Atletiek Vereniging doet mee met veel teams. Een daarvan bestaat uit vijf 'Generaals', zonder meer het oudste team (qua leeftijd) van de BAV. Drie van de vijf zijn al in de zeventig en twee zitten daar dicht tegenaan. Zij zijn echter stuk voor stuk atleten die een indrukwekkende hardloopbaan achter de rug hebben. Bijvoorbeeld goede marathonlopers (zelfs met een een tijd van in de twee uur zoveel), maar een van hen, Hans Oostindiên heeft zijn gelopen kilometers bijgehouden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij met deze wedstrijd de 14.000 km overschreden. Zij hebben zaterdag enkele deelnemende BAV-teams achter zich gelaten en eindigden in 4.41.20, twee minuten sneller dan vorig jaar.

Het team heeft de dag afgesloten bij de Generaal, de sponsor van dit zeer bijzondere team van oldies van de BAV.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!