Baarnsche Courant - Twaalf monumentale postkoetsen naar Vorstelijk Baarn
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Ron Woering

Twaalf monumentale postkoetsen naar Vorstelijk Baarn

  nieuws

BAARN - Oude tijden herleven in Baarn. Vanuit heel het land - en zelfs uit België - zullen op zondag 21 mei a.s. historische postkoetsen afreizen naar Baarn voor de achtste internationale Coach Meeting, georganiseerd door de Hoofdstad Aanspanning in samenwerking met de Stichting Baarn Culturele Evenementen.

Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd op de mooiste locaties in Nederland. Dit jaar is Vorstelijk Baarn weer aan de beurt. De historische postkoetsen uit laat negentiende en begin twintigste eeuw worden alle getrokken door 4 prachtige paarden, bespannen met gareeltuigen. Een lust om te zien! Uiteraard zullen de vakkundige koetsiers van deze authentieke postkoetsen er alles aan doen om met hun kleding en vakmanschap dit schouwspel compleet te maken.

Inspanterrein bij firma Keune

Tussen 07.30 uur en 09.00 uur worden de postkoetsen en paarden aangereden in grote vrachtwagencombinaties bij het inspanterrein van de firma Keune aan de Zuidergracht in Soest. Traditiegetrouw vertrekt vanaf 10.30 uur om de 3 minuten een aanspanning voor de eerste route naar 'Kasteel Groeneveld'. De aankomst aldaar is rond 11.45 uur.

Na een korte verpozing op deze buitenplaats vertrekt de eerste postkoets voor de tweede route door Vorstelijk Baarn. De route brengt de koetsen via mooie lanen naar de Brink, waar tussen 12.00 en 13.00 uur wordt gepauzeerd om de inwoners van Baarn de gelegenheid te bieden dit unieke schouwspel van dichtbij mee te maken. Dit korte oponthoud met een hapje en een drankje wordt door Dorsthuys Demmers aangeboden. Daarna vertrekt de stoet naar Paleis Soestdijk, waar de eerste koetsen vanaf 13.15 uur zullen aankomen. Na het fotomoment zullen de koetsen en paarden zich opstellen in een U-vorm voor het paleis om zich gereed te maken voor de picknick. Het is een prachtig schouwspel om de dames en heren die te gast zijn op de koetsen, bezig te zien de meegebrachte lekkernijen uit te stallen en om te toveren in een stijlvolle picknick. Rond 15.15 uur zal de eerste koets zich gereedmaken voor het vertrek voor de laatste route naar Soest met als eindbestemming de parkeerplaats aan de Zuidergracht in Soest.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!