Baarnsche Courant - Julius opent dinsdag deuren nieuw pand
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Rutger Smulders

Julius opent dinsdag deuren nieuw pand

  nieuws

BAARN - Baarnaars zijn het niet snel unaniem met elkaar eens, maar nu gonzen er al enkele weken louter complimenten rond betreffende het nieuwe pand van Gezondheidscentrum Julius. Waar ooit het grijze betonnen gebouw van de ABN AMRO stond, verrees een statig, klassiek gebouw: een aanwinst voor de Laanstraat. Iets later dan gepland gaan op dinsdag 18 april de deuren van Julius voor het eerst open.

Het pand, dat in de tijd van de ABN AMRO een grauw aanzicht gaf, is in klassieke stijl herbouwd. Apotheker Annemarie Smulders blikt terug op de verbouwing: "Alle betonnen platen zijn eraf getild, zodat de betonnen basis met steunpilaren overbleef, net een soort parkeergarage. Daarna hebben we de horizontale kozijnen weer verticaal gemaakt. Het dak is vernieuwd, de gevels zijn geïsoleerd en gestuct, er is een nieuwe vloer, een lift waar een brancard in kan en een mooie klassieke trap… eigenlijk is alles aangepakt. Allemaal onder leiding van Kees Koekkoek van K6V Adviseurs uit Zeewolde, die ook het pand heeft getekend." Voor de bezoekers van het gezondheidscentrum zijn met het nieuwe pand cruciale verbeterpunten doorgevoerd. Mevrouw Smulders: "Als we bij de apotheek een klanttevredenheidsonderzoek doen, scoren we altijd heel hoog, de laatste keer een 8,9. Het enige commentaar is altijd: niet goed bereikbaar en slechte privacy. Met het nieuwe gezondheidscentrum hebben we beide punten opgelost: het pand is beter bereikbaar, met achter het gebouw een parkeerplaats voor kort parkeren. En er is in de apotheek een balie van negen meter lang, zodat de mensen niet op elkaar gepakt staan. Een gedeelte daarvan is verlaagd, opdat ook mensen met een rolstoel of scootmobiel goed geholpen kunnen worden. Natuurlijk is er ook weer een aparte voorlichtingsruimte waarin we een patiënt desgewenst instructie kunnen geven over het gebruik van medicatie of waar een gesprek met één van de apothekers kan worden gevoerd over de medicijnen." Mevrouw Smulders vindt het heel belangrijk dat de mensen zich welkom voelen in het pand. "Niemand gaat voor zijn lol naar de apotheek, tandarts of huisarts", zegt ze. "Daarom hebben we geen witte steriele inrichting neergezet, maar willen we met de warme kleur van hout een fijne omgeving creëren."


Ook voor de drie apothekers en dertien assistentes is er veel verbeterd. "Het oude pand is zo klein dat we overal voorraad hebben liggen", zegt mevrouw Smulders. "In het nieuwe pand ligt alles straks netjes op één plek." De apotheek bezet de begane grond, op de eerste verdieping van het pand vestigen zich huisarts Overgaauw, tandartsenpraktijk Mondzorg, een kindercoach en Training in Praktijk. In verband met de verhuizing sluit de apotheek vrijdag 14 april om 17.00 uur. Zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 april (tweede Paasdag), is de apotheek gesloten. Vanaf dinsdag zijn de gebruikelijke openingstijden weer van kracht: maandag tot en met vrijdag van 8.00-18.00 uur en zaterdag van 10.00-12.00 uur. Mevrouw Smulders: "Op zaterdag 13 mei houdt Gezondheidscentrum Julius een open dag en is iedereen welkom om het pand te komen bekijken."

6 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!