Met het thema Ode to Freedom stond Crescendo stil bij het belang van vrijheid.
Met het thema Ode to Freedom stond Crescendo stil bij het belang van vrijheid. Pieter Bax fotografie

Concert harmonieorkest Crescendo groot succes

27 mei 2022 om 08:59 Muziek

BAARN Het harmonieorkest van muziekvereniging Crescendo verzorgde zaterdagavond 21 mei een concert in het Huis van Eemnes.

Met het thema Ode to Freedom werd stilgestaan hoe belangrijk vrijheid is in deze tijd. Wat aanvankelijk een verwijzing was naar het beëindigen van alle coronamaatregelen, kreeg na een week repeteren een extra lading door de ontwikkelingen in de wereld.

Voor dit concert werden naast sponsoren, donateurs en vrienden, ook Oekraïense gastgezinnen uit Baarn en omstreken uitgenodigd. November 2019 was het de laatste keer dat het orkest speelde in een theater, extra fijn dat er nu grote publieke belangstelling was en de zaal volledig vol zat. Speciaal voor de Oekraïense gasten werd de avond geopend met het Oekraïense Volkslied, dat uiteraard enorm gewaardeerd werd.

Na 2 jaar beperkt te zijn door Coronamaatregelen was het vanaf midden maart 2022 weer mogelijk om met het voltallige orkest te repeteren en kon het zich voorbereiden op een prachtige uitvoering. Het harmonieorkest liet zich weer op volle sterkte zien en horen. Het publiek werd vermaakt met een gevarieerd en avondvullend programma. In het prachtige concertstuk ‘The Armenian Dances’ konden veel muzikanten solistisch excelleren. Daarnaast werd veel film- en musicalmuziek gespeeld zoals The Magnificant Seven, Schindler’s List, Skyfall en Westside Story. In het muziekstuk Il Triello van Morricone nam Carel Tukker op trompet de solopartij voor zijn rekening.

Complimenten voor dirigent Kees Kramer, die het orkest de afgelopen maanden naar dit niveau heeft weten te tillen. Kees gaf op zijn beurt de complimenten aan alle muzikanten die in coronatijd individueel door zijn blijven spelen en op de repetitie maximale inzet hebben getoond om dit fantastische resultaat neer te zetten. “Dat het orkest dit heeft bereikt in zo’n korte voorbereidingstijd zegt iets over de kracht van het orkest en de vereniging. Daar mogen we trots en enorm dankbaar voor zijn”, aldus een trotse dirigent.

Binnen alle onderdelen van Crescendo is plaats voor beginnende en gevorderde muzikanten, met name op fluit en klarinet. Wie interesse heeft om (weer) muziek te maken is welkom op dinsdag- of donderdagavond. Zie www.crescendobaarn.nl.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie