Afbeelding
Eigen foto

Verdachte mishandeling vrij; politie gaat verder met onderzoek caféruzie

8 maart 2023 om 10:41 Misdaad

BAARN De hoofdverdachte van een ernstige mishandeling in een café in Baarn is weer op vrije voeten. De 20-jarige man werd op 1 maart aangehouden in zijn woonplaats Soest en blijkt op 3 maart, twee dagen later, weer te zijn heengezonden. 

Volgens de politie blijft hij verdachte en wordt het onderzoek voortgezet. Wat hij verklaard heeft, wordt in het belang van dat onderzoek niet gemeld.

De mishandeling, waarbij het 22-jarige slachtoffer onder andere ernstig letsel aan zijn gezicht opliep, was al in april 2022. Het kwam in het nieuws doordat het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht er op 25 februari aandacht aan besteedde. De verdachte werd herkenbaar in beeld gebracht.

De beelden werden massaal gedeeld op sociale media en de naam van de hoofdverdachte werd regelmatig genoemd. Veel mensen hadden hem herkend. De politie kreeg veel tips. Twee weken later werd de Soester aangehouden. 

Het onderzoek naar de zware mishandeling loopt al lang. Er waren volgens de politie ook verschillende verdachten gehoord in deze zaak. Maar dat leidde niet tot de aanhouding van de hoofdverdachte die de hardste klappen zou hebben uitgedeeld.

Een 22-jarige man werd in april 2022 slachtoffer van de zware mishandeling. Het slachtoffer zou zijn toegetakeld in café Karseboom aan de Laanstraat in Baarn. Het slachtoffer liep onder andere een gebroken neus en oogkas op. Tot op de dag van vandaag heeft het slachtoffer daar nog mentaal en fysiek last van. 

De politie gaat verder met haar onderzoek. ,,We doen gedegen onderzoek. Soms zijn camerabeelden alleen niet voldoende. Je moet op meerdere manieren kunnen bewijzen dat iemand op een bepaalde plek was. Uiteindelijk gaat Openbaar Ministerie beslissen of de beoogde verdachte voor moet komen, op basis van het politiedossier.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie