François Claessens.
François Claessens. Mariske Krijgsman

François Claessens herbenoemd bij Eemland Wonen

25 mei 2022 om 08:51 Mensen

BAARN De raad van commissarissen heeft François Claessens per 1 juni 2022 herbenoemd als directeur-bestuurder van Eemland Wonen voor een periode van vier jaar. Met instemming van de Autoriteit woningcorporaties, ondernemingsraad en Huurdersraad Eemland, werd dit besluit vrijdag 20 mei geformaliseerd.

Pieter van Maaren, voorzitter raad van commissarissen, licht toe: ,,François is een inhoudelijk deskundig bestuurder met een sterke visie en prettig in de omgang. Hij is goed bekend met het complexe speelveld waarin corporaties zich bevinden en de uitdagingen waar de corporaties in- en extern voor staan”, aldus Van Maaren. 

,,De afgelopen vier jaar heeft François veel aandacht besteed aan het op orde brengen van de organisatie en zijn eronder zijn leiding veel professionaliseringsslagen gemaakt. Eemland Wonen staat nu aan de vooravond van een nieuwe fase. Om de kwetsbaarheid van de organisatie te beperken, is de afgelopen tijd gekeken naar verdere samenwerking of fusie met een andere woningcorporatie. Op dit moment is er een fusieverkenning met Woningstichting Leusden gaande.”

François Claessens over zijn herbenoeming: ,,Ik ben erg blij met de herbenoeming en het vertrouwen dat hiermee in mij is uitgesproken. Voor Eemland Wonen én voor de invulling van de volkshuisvestelijke opgave in Baarn en omgeving kunnen we de ingeslagen wegblijven volgen. We blijven ons concentreren op betaalbare en duurzame huurwoningen.

Er liggen de komende jaren belangrijke opgaven, zoals leefbaarheidsvraagstukken en verduurzaming. Het gaat bij verduurzaming niet alleen om het bereiken van de klimaatdoelen, maar ook om het realiseren van toekomstige besparingen op de woonlasten. Daarnaast blijven we zoeken naar uitbreidingsmogelijkheden voor nieuwbouw in de omliggende gemeenten Bunschoten-Spakenburg en Eemnes.”

.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie