In 2021 vierde de RPV haar 40-jarig bestaan in De Leuning.
In 2021 vierde de RPV haar 40-jarig bestaan in De Leuning. RPV Baarn/Soest

Themabijeenkomst in De Leuning over bewegen met reuma

27 januari 2023 om 15:32 Maatschappelijk

BAARN De Reuma Patiënten Vereniging Baarn, Soest en omstreken (RPV) verzorgt maandag 30 januari een bijeenkomst in De Leuning, Oranjestraat 8, met als thema ‘bewegen met reuma’.

Misschien bent u ook het nieuwe jaar begonnen met het goede voornemen om meer te gaan bewegen? Bewegen moet, maar hoe doe je dat als je chronisch ziek bent? Wat kun je doen als bewegen je vaak al te veel moeite kost om de dag door te komen, laat staan om de moed op te brengen om je aan te sluiten bij een beweeggroep of sportactiviteit?  

Marcel Nowee, praktijkeigenaar en fysiotherapeut van Functionele Training Baarn (FTB) legt uit waarom bewegen toch noodzakelijk is ondanks een handicap of chronische ziekte.

Na een korte pauze is het tijd voor een spelletje koersbal. Een spel waarbij iedereen mee kan doen. Deze nuttige en leuke middag is gratis toegankelijk en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit.

Aanvang 14.00 uur, inloop met koffie / thee vanaf 13.45 uur. 

- 14.00 uur: Welkom door de voorzitter van de RPV

- 14.05 uur - ca.14.40 uur: Marcel Nowee (FTB) geeft een presentatie over ‘bewegen met reuma’ en gaat met u in gesprek. Welke mogelijkheden zijn er/wat is goed om te doen en wat kun je beter laten ?

-  ca. 14.45 uur: pauze met drankje. De vloer wordt ondertussen klaar gemaakt voor koersbal. Twee lange matten worden uitgerold. 

- 15.00 uur: uitleg over het spel Koersbal door Herbert Frissen en drie Vrijwilligers.  Aansluitend het spel spelen. 

Ca. 16.00 uur Sluiting door de secretaris van de RPV, Roel Thomas.

U hoeft zich niet op te geven, voor vragen en inlichtingen kunt u contact opnemen met de voorzitter van de vereniging Anneke Maarleveld-Krommendijk telefoon 035 5416416.

Melissa Hofland
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie