Theo van ‘t Klooster, voorzitter Rotaryclub Baarn-Soest.
Theo van ‘t Klooster, voorzitter Rotaryclub Baarn-Soest. Rotaryclub Baarn-Soest

Rotaryclub Baarn-Soest in actie voor schone Eem

26 mei 2022 om 08:28 Maatschappelijk

BAARN Rotaryclub Baarn-Soest organiseert voor de tweede keer op rij een grootschalige schoonmaakactie van rivier de Eem. Burgemeester Mark Röell geeft hiervoor het startschot. Dit evenement maakt deel uit van de internationale End Plastic Soup actiedag.

Het initiatief van Rotaryclub Baarn-Soest voor een schone Eem was vorig jaar een groot succes. Er werd toen over een traject van 18 kilometer plastic en ander zwerfafval opgeruimd. Aan het einde van de dag lag er maar liefst vijf kuub afval in de container.

GROTER GEBIED Theo van ‘t Klooster, voorzitter Rotaryclub Baarn-Soest: ,,De schoonmaakactie beslaat dit jaar een nog groter gebied dan vorig jaar. Daarvoor zijn zaterdag 4 juni op en rond de Eem ongeveer honderd vrijwilligers op de been. Voornamelijk leden van diverse clubs en verenigingen in de regio, die zich willen inzetten voor een beter leefmilieu. Om deze actie kracht bij te zetten, doet burgemeester van Baarn Mark Röell de aftrap. Daar zijn we blij mee. We rekenen erop dat deze schoonmaakactie net zo succesvol wordt als die van vorig jaar. Al hopen we natuurlijk dat we niet méér, maar juist minder plastic en ander afval aantreffen. Maar wát we tegenkomen, ruimen we op.”

END PLASTIC SOUP De Eem is de enige rivier met een eigen bron en monding binnen Nederland. Hij wordt gevoed door diverse beken ten zuiden van Amersfoort, stroomt door de Keistad, langs Soest, Baarn, Eembrugge en Eemdijk en mondt uiteindelijk uit in het Eemmeer. 

Deze actie van Rotaryclub Baarn-Soest draagt bij aan de mondiale End Plastic Soup ambitie: in 2050 geen plastic soep meer in de oceanen, zeeën, in onze meren, rivieren, parken, bossen en op straat.

De Eem en omgeving worden zaterdag schoongemaakt.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie