De Volksuniversiteit Baarn deed regelmatig mee aan het Cultureel Festival.
De Volksuniversiteit Baarn deed regelmatig mee aan het Cultureel Festival. Christine Schut

Volksuniversiteit Baarn houdt ermee op

20 april 2022 om 14:22 Maatschappelijk

BAARN Het bestuur van de Stichting Volksuniversiteit Baarn heeft noodgedwongen besloten om per 1 september 2022 te stoppen met al haar activiteiten en de stichting op te heffen. Dat meldt bestuurslid Roel Kriele in een persbericht.

De redenen voor deze drastische beslissing zijn onder andere het teruglopende aantal vrijwilligers. In 2017 had de Volksuniversiteit Baarn nog zeventien vrijwilligers, medio 2022 zijn er nog vijf vrijwilligers over, waarvan slechts één bestuurslid en een betaalde kracht.

Door het wegvallen van deze vrijwilligers, waaronder twee leden van het huidige bestuur, is de ontstane werkdruk voor de organisatie te groot gebleken om nog langer goed te kunnen functioneren. Actieve werving voor nieuwe vrijwilligers heeft de laatste jaren nagenoeg geen nieuwe kandidaten opgeleverd.

Het aantal activiteiten is de afgelopen tijd, mede door corona, teruggelopen en ook is het aantal cursussen, workshops en lezingen de laatste jaren sterk afgenomen, waardoor een groot gedeelte van de geplande activiteiten moest worden geannuleerd.

Tot slot is de Volksuniversiteit Baarn al een aantal jaren verliesgevend, waardoor de oorspronkelijke buffer grotendeels is verdwenen.

Het bestuur van de Volksuniversiteit heeft recentelijk pogingen ondernomen om de stichting bij andere organisaties in de regio onder te brengen middels een nauw samenwerkingsverband of fusie, maar dit heeft niet geleid tot het beoogde resultaat.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie