Boven:Laura Hölzenspies  Arthur Bouma, Yumi Toyama, Annette Middelbeek  Onder: Hans-Erik Dijkstra, Mirsa Adami en Martijn Smits
Boven:Laura Hölzenspies Arthur Bouma, Yumi Toyama, Annette Middelbeek Onder: Hans-Erik Dijkstra, Mirsa Adami en Martijn Smits Scarbo pianisten collectief

Zeven pianisten spelen voor Oekraïense collega’s

25 mei 2023 om 08:27 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 4 juni om 15.30 uur brengen 7 pianisten van het Scarbo-Pianistencollectief uit Baarn een bijzonder programma in de Xaveriuskerk in Amersfoort. Zij spelen werken van uit Oekraïne afkomstige componisten. De opbrengst van het concert wordt gedoneerd aan Oekraïense podiumkunstenaars die momenteel in Nederland verblijven.  

In het benefietconcert staat de muziek van de uit Charkiv afkomstige componist Sergei Bortkievicz (1877-1952) centraal. Zijn muziek is gecomponeerd in een romantische stijl, die stevig geworteld is in de rijke traditie van de Oost-Europese volksmuziek. Het programma bevat twee virtuoze concerten voor piano en orkest van respectievelijk Bortkievicz en Prokofiev. Daarnaast klinken enkele pianosolowerken van hen, alsmede van de Joods-Oekraïense componist Blumenfeld.   

De pianisten die meewerken aan het programma zijn Arthur Bouma, Annette Middelbeek, Yumi Toyama, Martijn Smits, Mirsa Adami, Laura Hölzenspies en Hans-Erik Dijkstra van het Scarbo-pianistencollectief. Zij worden begeleid door het Constanze-orkest. 

Over Scarbo pianisten collectief

Scarbo pianisten collectief is een samenwerking van professionele pianisten die allemaal zijn afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria, o.a. Amsterdam en Utrecht. Door hun organisatorische krachten te bundelen is het mogelijk om uitdagende en muzikaal interessante projecten te organiseren. De pianisten werken onbezoldigd en halen hun inkomsten uit andere bronnen. Op deze wijze is het mogelijk om bv.  grote pianoconcerten uit te voeren. Door de delen van de pianoconcerten over een aantal pianisten te verdelen heeft het publiek de kans om verschillende musici en interpretaties te horen. Deze formule werd bij vorige projecten enthousiast ontvangen.
De thuisbasis van het Pianisten collectief is de Witte Kerk van Baarn, alwaar ook regelmatig concerten zijn. Zondag 4 juni vindt de uitvoering plaats in Amersfoort.

Constanze Orkest
Het Constanze Orkest is een project-orkest met enthousiaste professionals en goede amateurs. Voor dit concert staat het orkest o.l.v. dirigent Peter Vinken.

Meer informatie en tickets

Kaarten (€ 25,- voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen tot 12 jaar) zijn te bestellen op digitalekaartverkoop.nl of verkrijgbaar aan de zaal (pinnen mogelijk). Meer info op www.scarbopianistencollectief.nl of via telnr. 035-5380827 Datum: zondag 4 juni Tijd: 15.30 uur Locatie: S.F. Xaveriuskerk, Het Zand 29 Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie