Raadsleden Rene van Wijk en Rik van Hardeveld noteren de belangrijkste opmerkingen.
Raadsleden Rene van Wijk en Rik van Hardeveld noteren de belangrijkste opmerkingen. eigen foto CDA Baarn

CDA-Baarn-fietsronde bezoekt Professorenwijk

1 april 2023 om 17:26 Lokaal Deel je nieuws

In korte tijd kan je veel te weten komen over het wel of het wee in een wijk in Baarn. In het kader van de maandelijkse CDA-Baarn-fietsronde ging men dit keer naar de Prof.Krabbelaan, om daar voorbijgangers te vragen hoe het wonen in de Professorenwijk bevalt. Wat maakt het prettig, wat juist niet? Wat valt er te wensen?

“Een vriendelijke buurt, waar het prettig wonen is”, aldus verschillende wijkbewoners. Huur- en koopwoningen door elkaar, en dat gaat goed. Een klein beetje meer groen graag, als het kan. De afspraak om verwijderde bomen ook weer te vervangen blijk niet consequent nageleefd te worden. Een echtpaar, waarvan één van beiden tijdelijk met een kruk loopt vanwege een nieuwe heup, prijst het feit dat nadat straten opengebroken zijn geweest niet alleen de straat, maar ook de stoepen weer netjes rechtgetrokken zijn. 

Verschillende buurtbewoners wisten te vertellen dat vanuit enkele woningen drugs verhandeld worden en dat dit ook geldt voor het Cruyff Court. Hoewel dit volgens die buurtbewoners in de buurt algemeen bekend zou zijn betwijfelt men of onze wethandhavers hier voldoende aandacht voor hebben. “Ik snap dat het lastig aan te pakken is, maar het geeft een behoorlijk naargeestig gevoel”, aldus een buurtbewoner. Over het Cruyff Court worden overigens zowel lof als zorgen geuit. “Fijn dat er zo’n speelplek is, er wordt ook heel veel gebruik van gemaakt”. “Goed om te zien dat de jongerenwerker van de gemeente zich vaak onder de jeugd op het Cruyff Court begeeft”. Maar ook: “jammer dat er ’s avonds laat vaak mensen op het veld blijven rondhangen, die het nodige lawaai maken, ik wil op een gegeven moment toch ook lekker rustig kunnen gaan slapen”.

De CDA-ers krijgen weinig opmerkingen over parkeerproblematiek te horen. Wel wordt opgemerkt dat ouders bij het brengen en halen van hun kinderen bij de Montini-/Gaspard-school de auto’s schots en scheef op straat en stoep parkeren, daarmee een gevaar voor hun eigen kinderen vormend. Een andere opmerking die door verschillende voorbijgangers gemaakt werd: het zou fijn zijn als mensen niet zo veel troep op straat achterlaten, het geeft zo’n rommelige aanblik. De vraag of mensen hun wijkagent kennen werd door iedereen ontkennend beantwoord. Enerzijds vindt men dit jammer, maar het werd ook genuanceerd met de opmerking: “die gasten (wijkagenten en BOA’s) zijn met te weinig, en ze hebben heel veel op hun bordje”.

Zomaar wat losse opmerkingen over de wijk. Voor de CDA-ers informatief om wat verhalen uit de eerste hand te vernemen, te horen wat leeft in deze buurt. Volgende maand leggen zij weer op een andere plek hun oor te luister.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie