Ank en Henny Westerveld
Ank en Henny Westerveld SV Baarn

In memoriam Henny Westerveld, door SV Baarn bestuur

3 februari 2023 om 13:00 Mensen In Memoriam

Gedenken doe je met elkaar. Herinneren doe je alleen

Als je mensen van SV Baarn spreekt, van vroeger en van nu, dan heeft iedereen zo zijn eigen verhaal over Henny, maar tegelijk is er ook een rode draad in die verhalen te ontdekken. 

Humor

Henny wordt omschreven als een vrolijk mens, een vriendelijke man met humor. Altijd in voor een grap en een grol. Iedereen ziet hem als een echte clubman, met het hart op de juiste plek en een voetbaldier pur sang. Maar soms kon hij mopperen, dan deugde er niks en was vroeger alles beter. Hij was een man van principes en recht voor zijn raap. Maar als er vervolgens gevraagd werd om bijvoorbeeld de lijnen te trekken, dan ging de knop om en deed hij dat dan ook direct. Alles voor zijn cluppie. Henny zorgde met zijn inzet en werkzaamheden voor continuïteit bij de club. Voor eeuwig een onbezoldigd vrijwilliger. 

Meer dan 50 jaar lid

Als jongeman was Henny een goede voetballer, bij BVV Baarn en Limvio, maar ging daar verder niet prat op. Hij baalde enorm toen hij noodgedwongen op zijn 28e definitief met voetballen moest stoppen vanwege gescheurde kruisbanden. 

Henny heeft zich daarna vele jaren ingezet voor de vereniging, onder andere als leider van het 1e. En ook als materiaalman had hij steeds de spullen goed voor elkaar. Ook bij de Dames 1 toen Ank daar leidster was.

Nooit heeft Henny een bestuursfunctie geambieerd, maar zette zich liever vol overgave in op het gebied van klussen en uiteraard de kantine.

Hij was lid van de vereniging sinds 1968 en vierde op 1 juni 2018 zijn 50-jarig lidmaatschap.

De fusie in jaren 90, het afscheid van de zaterdagafdeling toen, dat was moeilijk voor hem. En mede door zijn werk als consul van de KNVB onderhield hij goede contacten bij de buurverenigingen Eemboys en TOV, met de mensen die hij nog van vroeger kende zorgde hij dat de onderlinge verhoudingen goed bleven.

Tomeloze inzet

Elke dag ging Henny samen met Ank even naar de club. Dan ging hij de vuilnisbakken op het sportpark legen, schoonmaken of de velden inspecteren. Je kon hem altijd iets vragen te doen, hij zei nooit nee. En hij ging altijd maar door, zelfs toen het onlangs eigenlijk niet meer kon. Terecht is hij Lid van Verdienste van SV Baarn.En na gedane arbeid was er steevast een bakkie koffie aan de stamtafel of een biertje aan de bar in de kantine. Dan was er weer die lach en was hij gelukkig.

Een kleurrijk mens, maar toch bescheiden

En zeg je Henny, dan zeg je Ank. Een twee-eenheid. Altijd samen. Ze hielden echt van elkaar, dat zag je aan alles. Waar de een was, was de ander niet ver uit de buurt. Toch was Henny een man die koos voor een rol op de achtergrond, waar Ank meer op de voorgrond trad. Kleurrijk was hij echter wel met zijn uitgesproken mening, maar vanwege zijn vak als schilder hield hij ook veel van kleuren. We zullen hem blijven herinneren als een bescheiden man, van doe-maar-gewoon. Henny was puur en onbaatzuchtig. Dat maakt hem een groot mens en…méér dan een clubicoon.

Paul Korpelshoek, namens SV Baarn bestuur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie