Nico Filon tijdens koorrepetitie onder leiding van Anthony Scheffer
Nico Filon tijdens koorrepetitie onder leiding van Anthony Scheffer Lillian Mulder

Concertkoor Baarn bereidt zich dit jaar voor op het 125-jarig jubileum

2 februari 2023 om 15:07 Lokaal Deel je nieuws

Dit jaar bestaat Concertkoor Baarn 125 jaar en dat wordt groots gevierd met een Duo-Jubileumconcert samen met het Koninklijke Oratorium Utrecht (dat 170 jaar bestaat) op 22 april in Domkerk te Utrecht en op 23 april in de Nicolaaskerk te Baarn. Beide koren worden artistiek geleid door dirigent Anthony Scheffer. Uitgevoerd wordt onder andere Mozarts ‘Mis in c mineur’.   

Baarnaar Nico Filon van Concertkoor Baarn is al begonnen met het enthousiasmeren van zijn achterband want het Duo-Jubileumconcert wordt een feestelijk gebeuren met twee koren van ongeveer 100 zangers en een orkest van 44 musici en een prachtig programma! Slechts drie vier Slechts drie vier jaar zit Nico op dit koor maar hij is diegene die bij ieder concert de meeste concertkaarten verkocht. Bij het najaarsconcert 2022 verkochte hij 25 kaarten.

Nico Filon: “Ik ben al begonnen met het promoten van ons jubileumconcert. Ik heb een flinke vriendenkringen, in Baarn en ook in Amsterdam en Rotterdam waar ik vroeger heb gewoond en gewerkt. Van mensen die allemaal van klassieke muziek houden. Ik vertel iedereen over mijn koor en hoe ik het leuk heb in Baarn waar ik sinds tien jaar woon. Ik informeer ze over onze concerten bij verjaardagen of bel ik ze op en een week of twee voor de uitvoering stuur ik een herinnering. Ik regel dan de kaarten. Na de concerten zijn ze allemaal uitgenodigd te komen eten bij mij thuis”.  

Concertkoor Baarn is al druk bezig met koorrepetities; ook gepland zijn de gezamenlijke studiedagen in februari en maart in Utrecht. 

Voor verdere informatie: www.concertkoorbaarn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie