Afbeelding
Kees Koudstaal

kijktip: soapserie ‘geklungel rond een theater’

27 januari 2023 om 12:27 Lokaal Deel je nieuws

‘Gemeenteraad, neem de tijd voor het Speeldoos-dossier’, zo luidt het advies van de Stichting Mooi Baarn in de krant van 27 januari. De stichting ziet in navolging van haar oud-voorzitter Hans van der Heide het park van Paleis Soestdijk als ideale locatie voor een theater. Omdat zij het liefst iedereen te vriend wil houden gaat paleiseigenaresse Maya Meijer-Bergmans niet zover het plan direct naar de prullenmand te verwijzen. Dat het daar thuishoort is vanuit haar positie gezien logisch. Immers, met de komst van een theater in het paleispark zou één van de door de MeyerBergman Erfgoed Groep bedachte verdienmodellen, te weten het in eigen beheer exploiteren van een Soestdijk-auditorium, in de knel komen. 

Los van het feit dat gelet op het monumentale karakter van het paleispark zowel een theater als een auditorium daar niet passend zijn, zit ook de natuur niet te wachten op de dagelijkse komst van honderden bezoekers. En over ‘neem de tijd’ gesproken. Mag ik Mooi Baarn eraan herinneren dat de kwestie herhuisvesting van het theater en de bibliotheek al speelt sinds 2016! Mede dankzij de droom van de nu grootste collegepartij VoorBaarn en het droomdelen door de meerderheid van de raad zijn we inmiddels niet alleen meer dan zes jaar opgeschoten in de tijd, maar wordt de Baarnse gemeenschap bovendien opgescheept met de last van miljoenen extra euro’s. 

Bij dit alles is het goed nog eens op te merken, dat de vertraging van het theaterplan niets van doen heeft met protesterende omwonenden en/of, zoals Ton Meijer het noemt, door de natuurmaffia aangespannen bezwaarprocedures. Dat het in de afgelopen jaren niet kwam tot uitvoering van de vernieuwbouw van het complex aan de Rembrandtlaan is louter en alleen toe te schrijven aan onkundig geklungel van de gemeenteraad. Het verloop van de klucht is volgende maand te volgen via de website www.baarn.nl. Ik raad u aan dit schouwspel te volgen. Dan kunt u direct vernemen hoe het Baarnse bestuursorgaan omgaat met dit soort dossiers.

Kees Koudstaal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie