Yvonne van Bommel, voorzitter Concertkoor Baarn
Yvonne van Bommel, voorzitter Concertkoor Baarn Jacq Roos Fotografie

Concertkoor Baarn: aangescherpte coronamaatregelen vallen gelukkig mee

Lokaal Deel je nieuws

Woensdag 3 november was de laatste repetitie van het Concertkoor Baarn vóór het concert op zaterdag 13 november in De Open Hof. Uitgevoerd worden Antonio Vivaldi’s ‘Gloria’ en Baldassare Galuppi’s ‘Dixit Dominus’.

Na de persconferentie van dinsdagavond waarin een aantal extra maatregelen vanaf zaterdag 6 november verplicht worden, moest voorzitter Yvonne van Bommel aan het begin van de repetitie uitleggen wat de implicaties zijn voor het koor.
Yvonne van Bommel: “Gelukkig valt het eigenlijk mee want het is niet zo dat ineens geen concerten meer gegeven mogen worden. Het verschil is dat niet alleen het publiek maar wij als uitvoerende musici nu ook onze
CoronaCheck-QR code moeten laten zien bij het binnenkomen voor de koorrepetities en bij het concert. Wie geen QRcode heeft moet steeds opnieuw een recent negatief testbewijs kunnen laten zien. Er zit niets anders op dan dat wij als bestuur de regels zullen moeten handhaven; wie één van de twee bewijzen niet kan laten zien, mag niet naar binnen.
Bij een concert, met Coronatoegangsbewijs, mag een ruimte 100% bezet zijn. Maar Concertkoor Baarn heeft sowieso vanaf het begin al een meer “Corona-veilig” concert gepland door het concert twee keer te geven zodat het publiek gespreid wordt en toch wat meer op afstand van elkaar kan zitten en niet ‘schouder aan schouder’”.

Penningmeester Jef Neijs meldt dat het middagconcert is uitverkocht, voor het avondconcert zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar. “We zijn blij dat het publiek in grote getale komt luisteren; het publiek is duidelijk ook
blij om weer naar een concert te kunnen gaan”.

De grote belangstelling voor dit concert is volgens het koor ook mede te danken aan de redactionele aandacht die de lokale media in Soest en Baarn hebben gegeven aan het koor en aan dit concert. 
Aanstaande woensdag wordt de generale repetitie gehouden met het barokorkest dat dirigent Anthony Scheffer heeft samengesteld. Het orkest zal naast de koorbegeleiding Galuppi’s ‘Concerto in c mineur’ en Vivaldi’s ‘Dubbelconcert in a mineur (RV 522)’ uitvoeren.

Koorrepetitie van Concertkoor Baarn in De Open Hof
advertentie