CKB repeteert in de kerkzaal van De Open Hof te Soest
CKB repeteert in de kerkzaal van De Open Hof te Soest Lillian Mulder

Concertkoor Baarn repeteert voorlopig in De Open Hof te Soest

26 augustus 2021 om 22:11 Lokaal Deel je nieuws

Concertkoor Baarn is weer begonnen met de repetities van het nieuwe seizoen. Het koor blijft voorlopig in De Open Hof te Soest. “Het bestuur heeft besloten om in deze kerk te blijven tot het concert dat gepland staat op 13 november,” aldus voorzitter Yvonne van Bommel. “De allerbelangrijkste reden is dat de NPB kerk, het Witte kerkje in Baarn, net te klein is voor het hele koor en we willen het koor niet splitsen of met een inschrijvingssysteem (‘wie het eerst komt, wie het eerst zingt’) gaan werken. In de kerkzaal van De Open Hof kunnen wij ook de Corona maatregelen makkelijk toepassen, en vooral in de pauze altijd 1,5 meter afstand houden.”

Het koor moet nog steeds wennen aan de akoestiek van de zaal. “Bij Vivaldi’s ‘Gloria’ en Galuppi’s ‘Dixit Dominus’ die wij in november gaan uitvoeren moet je in deze akoestiek de tekst heel goed articuleren en daarnaast het Italiaanse temperament goed voelen,” aldus Dirigent Anthony Scheffer.

Het concert zal waarschijnlijk plaatsvinden in De Open Hof want er is ruimte genoeg voor koor, orkest en publiek. Het plan is om twee concerten te geven: een matinee en een avondconcert.

Hoewel de maatregelen soepeler worden, volgt het bestuur nauwkeurig de ontwikkelingen op het gebied van corona voor wat betreft evenementen. www.concertkoorbaarn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie