Dirigent Anthony Scheffer
Dirigent Anthony Scheffer Lillian Mulder

Paardenbak als repetitieruimte voor Concertkoor Baarn

9 juni 2021 om 21:04 Lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 8 juni: Koorrepetitie in een ‘paardenbak’

Volgens het advies van de RIVM is vanaf 5 juni het samen zingen in de buitenlucht toegestaan. Dat werd bij vele koren w.o. Concertkoor Baarn enorm toegejuicht. Een opluchting na vele maanden van zoomrepetities. “Hoorbaar met elkaar!” 25 leden (inclusief een ‘gastzanger’ uit Almere), iets meer dan de helft van het koor, hadden zich aangemeld voor deze eerste repetitie.

Bijzonder was de repetitie ruimte - een ‘paardenbak’ met de zonsondergang in de lucht als achtergronddecor. Deze ruimte werd aangeboden door Henk Drost (bas) die eigenaar is van het Paardenpension Vrede ’t Best in Hilversum, dank daarvoor! Er is meer dan genoeg ruimte om de 1,5m afstand te handhaven.

“Ik zit heerlijk te genieten in het zonnetje,” zegt onze dirigent, Anthony Scheffer aan het begin van de repetitie.  “Ik heb geen ervaring met repetities in boerderijen en überhaupt in een paardenbak.” Wij koorleden trouwens ook niet. Gelukkig speelt Anthony viool en kon hij ons hier en daar begeleiden. Het was wel wennen aan het zingen in de openlucht en bovenal het samen ‘laten klinken’ van Vivaldi’s ‘Gloria’ dat wij tot nu toe alleen via zoom hadden ingestudeerd.

Voor onze lieve gastheren en vrouwen, de paarden, was het ook een onbekend verschijnsel want ze gingen soms tussendoor ‘briesen’ om hun aanwezigheid goed te laten horen. Een paard aan de lijn die niet mee wilde en steeds zich omdraaide om naar ons te kijken. De vogelzang als achtergrondkoor, misschien geïnspireerd door onze zang en aan het eind van de repetitie de fluitende zwaluwen die boven onze hoofden heen en weer vlogen. Het was een heel bijzondere koorrepetitie! Vanwege een virtual choir opname volgende week mogen wij over twee weken hier weer repeteren.

Concertkoor Baarn repetitie
Concertkoor Baarn repetitie
Concertkoor Baarn repetitie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie