Afbeelding
Politie

Inbrekersbende aangehouden bij invallen op zeven adressen in Baarn

17 oktober 2018 om 16:26 lokaal

BAARN Na een uitgebreid rechercheonderzoek stapte de politie met ondersteuning van het Arrestatieteam in alle vroegte op woensdag 17 oktober bij zeven huizen in Baarn naar binnen en hield tegelijkertijd zeven personen aan. De recherche verdenkt hen van het lid zijn van een criminele organisatie, die in georganiseerd verband woninginbraken pleegt in Baarn en omstreken.

Nadat de inbraken in Baarn en omstreken stegen, startte het Inbrakenteam van de recherche begin april 2018 met een uitgebreid onderzoek. De verdachten - jongens en mannen in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar - zouden sinds begin van dit jaar in wisselende samenstelling inbraken hebben gepleegd bij bewoners in Baarn en Soest. Deze inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats. Na de aanhoudingen volgden zoekacties in de huizen waar deze verdachten wonen bij hun ouders of verzorgers. Hierbij werden diverse gegevensdragers zoals telefoons, tablets, laptops, drie alarmpistolen en diverse sieraden en horloges in beslag genomen voor nader onderzoek.

De jongens worden nu verdacht van meerdere inbraken die vanaf begin 2018 werden gepleegd in Baarn en omstreken. Op basis van sporen blijkt dat zij onder andere gebruik maakten van de tandenstokers-methode. Bij de voordeuren van huizen werden tandenstokers tussen de voordeur gestopt. Zo konden de inbrekers in de nacht achterhalen of bewoners thuis waren gekomen of niet; bij thuiskomst zou de eerder die dag geplaatste tandenstoker zeker naar beneden zijn gevallen bij het openen van de deur.

De verdachten zitten vast voor verhoor en onderzoek. De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie