The Last Supper van Manuel Poelstra.
The Last Supper van Manuel Poelstra. Amerpoort

Twintig kunstenaars ateliers Amerpoort exposeren in Theater de Speeldoos Baarn

27 januari 2023 om 20:06 Kunst

BAARN Het atelier Jans Pakhuys bij de hoofdlocatie van Amerpoort in Baarn biedt creatieve werkruimte voor ongeveer twintig kunstzinnige cliënten van Amerpoort die in Baarn en omgeving wonen. De kunstenaars werken meestal vanuit hun eigen interessegebied en worden ondersteund in het proces door vakbegeleiders. Soms wordt er met een bepaalde thema gewerkt waar de kunstenaars bij aan kunnen sluiten. Hun werk is tot en met 20 februari te zien in Theater de Speeldoos.

Naast schilderijen op het platte vlak wordt er bij het atelier ook geschilderd op gebruiksvoorwerpen en meubels. Ook wordt er gemozaïekt door een aantal kunstenaars. Het Atelier Baarn bevindt zich in twee geschakelde ruimtes onderaan bij het hoofdgebouw van Amerpoort: Nieuwenoord. In de ruimtes is plek voor een winkeltje. Ook kunnen de kunstenaars er aan de slag met grote doeken en panelen.

Informatie over de kunstenaars van ateliers Amerpoort die exposeren:

Manuel Poelstra (1995Manuel (Azaro) Poelstra is een jonge kunstenaar met een bijzonder eigenzinnig talent. Hij heeft een herkenbare eigen beeldtaal die heel kleurrijk en veel vormig is. In zijn schilderijen komen er meerdere werelden van zijn interessegebieden bij elkaar en vormen samen een heel eigen, nieuwe wereld en compositie. Van begin af aan heeft hij een duidelijk beeld over zijn werk en hoe hij verder wil.

Ghislaine Collard (1952Zorgvuldigheid is het huismerk van Ghislaine Collard. Ze controleert ‘zorgvuldig’ of iemand haar mooie naam wel goed uitspreekt en is net zo precies in haar kunstuitingen. Vormen ontstaan in een ongestoord, beheerst tempo met regelmaat en herhaling. Het gehele vlak is gevuld en haar kleuren zijn intens. Voor het geval dat de toeschouwer niet gelijk zou zien wat de voorstelling is, schrijft zij een toelichting op haar tekening met haar stevige ronde handschrift in veel woorden.

Monica Dierikx (1955Vrolijk, afwisselend, dwingend en ook zwierig is het werk van Monica Dierikx. Haar lijnvoering is heel bijzonder en verfijnd, alsof zij aan het kantklossen is. Monica zegt niet veel maar haar werk zegt des te meer. Monica Dierikx is een vriendelijke, ouder wordende kunstenaar, die sfeervolle eigen vertalingen van de werkelijkheid maakt.

Greet Spilker-de Kruijff (1956Greet Spilker is een vrouw van het volk, communicatief sterk en duidelijk, ze zal laten weten wat zij van de dingen vindt. Daarnaast is Greet ook creatief getalenteerd en houdt ervan om aan haar eigen tafel in alle rust haar creaties uit te werken tot mooie kunstwerken. Greet is pas op een latere leeftijd gestart bij het atelier, maar heeft altijd al een creatieve interesse gehad. Greet Spilker is veelzijdig in haar creatieve activiteiten en geniet zienderogen van kunstzinnig bezig zijn.


Deze expositie is t/m maandag 20 februari te zien in de gangen van Theater de Speeldoos tijdens de openingstijden: op werkdagen van 9:00 uur tot 17.00 uur, in de avonden en weekenden tijdens (film)voorstellingen en andere activiteiten. Adres: Rembrandtlaan 35 in Baarn.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie