Baarnsche Courant - Expositie Zand erover bij Historische Kring
Logo baarnschecourant.nl

Expositie Zand erover bij Historische Kring

  kunst-en-cultuur

BAARN - Zaterdag 17 juni start de Historische Kring Baerne zijn nieuwe expositie over grafheuvels, begraafplaatsen en rituelen in Baarn, met de toepasselijke naam: Zand Erover. Diverse enthousiaste werkgroepen binnen de HKB hebben hun krachten gebundeld om een boeiende kijk te geven op hoe Baarn door de eeuwen heen zijn doden ter aarde besteld of te rusten legt.

De Werkgroep Archeologie toont u, naast informatie over verdwenen kerken en begraafplaatsen, verschillende locaties en vondstmateriaal van prehistorische grafheuvels. Collega's van de Werkgroep Oude begraafplaats Berkenweg geven een beeld van de geschiedenis, markante figuren en gebeurtenissen rond deze rustplaats. De Werkgroep Oudheidkamer neemt onder meer de RK begraafplaats, begrafenisondernemers en rituelen voor haar rekening.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 17 juni om 11.00 uur door Burgemeester Mark Röell. Ook deze tentoonstelling is weer gedurende een viertal maanden gratis te bezoeken op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.

Adres: Historische Kring Baerne, Oudheidkamer, Hoofdstraat 1a Baarn (onder de bibliotheek).

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!