Baarnsche Courant - Opening The Art of Walking in Theater de Speeldoos
Logo baarnschecourant.nl

Opening The Art of Walking in Theater de Speeldoos

  kunst-en-cultuur

De expositie 'The Art of Walking' wordt vrijdagavond 19 mei van 17.00 tot 19.00 uur feestelijk geopend in het theatercafé van Theater de Speeldoos. Onder het genot van hapjes, drankjes en live muziek kunnen de bezoekers kennis maken met de kunstenaars. Tevens kan vanaf vrijdagavond tot en met juni een bod worden gedaan op de bijzondere schoenen. Directeur Peter Joziasse: "Iedereen is vrijdag van harte welkom. De opbrengst van dit mooie initiatief gaat naar de jeugd theater3daagse die in laatste week van de vakantie, van maandag 14 tot en met woensdag 16 augustus, wordt gehouden."

The Art of Walking is een initiatief van Wim Hogeveen Mannen en Theater de Speeldoos. Het idee: tien paar witte schoenen waar bekende lokale en regionale kunstenaars hun vrije interpretatie op geven. De deelnemende kunstenaars zijn Vic Boissevain, Ton Jansen, Gerrit van Lente, Humphrey Bennett, Piet Schopping, Nikki Genee, Marijke Helwegen, Peter Altena, Jeanette Schothorst en Kzjmr (Theo Kazemier). In de afgelopen maanden zijn de schoenen geëxposeerd bij Wim Hogeveen Mannen, wat al tot veel leuke en positieve reacties heeft geleid. Gert Wim Hogeveen: "De schoenen zijn uniek en echte collectors items. Heel verrassend en inspirerend hoe iedere kunstenaar zijn of haar eigen kijk heeft gehad op de schoenen. Van subtiel tot heel uitbundig, geen paar schoenen is hetzelfde."

De theater3daagse, voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar, wordt in augustus voor de tweede keer georganiseerd in Theater de Speeldoos. Het is een programma vol met workshops dans, muziek en toneel. De theater3daagse wordt weer georganiseerd door Balletschool Marut Jorquera, Jeugdtheaterschool Marmelijn, MG Muziekschool Baarn, Theaterhuis Marc van Driel en Theater de Speeldoos Baarn. Peter Joziasse: "Met 'The Art of Walking' en de opbrengst van de veiling van de schoenen kunnen we dit project weer een stap verder brengen. Ieder bod is welkom, want met de opbrengst van de veiling kunnen hopelijk zoveel mogelijk kinderen genieten van drie dagen theater." De inschrijving voor de theater3daagse is al gestart via facebook.com/theater3daagse. Aanmelden kan ook via evenementen@speeldoosbaarn.nl

Foto: Gert-Wim Hogeveen draagt de expositie 'The Art of Walking' over aan Peter Joziasse.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!