Het Cultureel Festival zoals we dat in Baarn gewend waren.
Het Cultureel Festival zoals we dat in Baarn gewend waren. Lisanne van den Broek

24e Cultureel Festival in Baarn

20 april 2022 om 10:16 Evenementen

BAARN Het Cultureel Festival vindt dit jaar weer als vanouds plaats zoals Baarn dat gewend is. Na twee coronajaren zonder groot fysiek festival. Op zaterdag 3 september staan het centrum van Baarn en de Pekingtuin vol met markten en podia en kan iedereen de hele dag door genieten van muziek en kennismaken met het culturele leven van Baarn. Met name voor het klassieke podium zoekt de organisatie nog artiesten. 

GRATIS TOEGANKELIJK Het is een festival voor en door Baarnaars waarbij iedereen welkom is. Het dagprogramma, inclusief kinderactiviteiten en workshops, is gratis toegankelijk en zo voor iedereen bereikbaar. 

Sinds begin van deze maand kunnen Baarnse artiesten, kunstenaars, verenigingen en stichtingen zich aanmelden voor deelname aan de 24e editie van Cultureel Festival Baarn.

OUDE BEKENDEN ,,Inmiddels staat de teller op ruim vijftig aanmeldingen en het is fijn om te zien dat oude bekenden er dit jaar weer bij zijn. Op de markten kan je onder andere Dansschool M-Beat, Stichting Groenegraf.nl, Scouting Baarn en DierenZorg Eemland met hun ambulance verwachten”, vertelt voorzitter Samara van der Burgh. 

,,Het belooft weer een dag te worden met tal van activiteiten voor jong en oud.“

KUNSTMARKT Naast de markten voor de verenigingen is er ook een kunstmarkt. Deze is op de Brink en biedt plaats aan ruim veertig kunstenaars.

Inmiddels zijn de helft van de kramen voor deze markt al vergeven, dus wie nog een plaatsje wilt, moet er snel bij zijn.
Op maar liefst vier plekken zijn er podia die plaats bieden voor verschillende soorten muziek en dans.

PAULUSKERK Met name voor het Klassiek Podium is de organisatie nog op zoek naar artiesten die op willen treden. Dit podium is in de Pauluskerk, gelegen aan de Brink is dit een prachtige locatie voor optredens.

Wie zich wil aanmelden voor een podiumoptreden of een kraam op de kunstmarkt of op een van de overige markten en pleinen (sport, kind, cultuur, zorg & welzijn) kan dit doen van tot 1 mei via www.cultureelfestival.nl.

Hans Veltmeijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie