Afbeelding

CDA-ers vragen Baarnaars hun zegje te doen

7 mei 2022 om 13:14 Overig Deel je nieuws

Met de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug heeft het CDA Baarn de traditie van de maandelijkse fietsronde weer opgepakt. Inwoners van Baarn de gelegenheid geven laagdrempelig hun zegje te doen over wat er zoal in Baarn speelt. Dit keer stonden de mensen van CDA Baarn in hun opvallende groene jasjes in de Laanstraat.

Veel mensen gaven aan de coalitievorming (VoorBaarn/ Groen Links/ PvdA/ D66) met veel belangstelling te volgen, maar ook met bezorgdheid. ‘Hoe kan je met partijen die op de belangrijkste thema’s zó van mening verschillen een eenheid smeden?’, was een veelgehoord geluid. Ook de kans dat de ‘Speeldoos-in-het-centrum-discussie’ heropend gaat worden, met vertraging en nòg hogere kosten, was een zorg die verschillende mensen uitspraken.

De financiële uitdaging waar Baarn komende jaren voor komt te staan (Baarn krijgt vanaf 2023 jaarlijks enkele miljoenen minder van het Rijk) lijkt nog niet voor veel ongerustheid te zorgen. ‘Als de buikriem aangehaald moet worden, laat dan in ieder geval het voorzieningen-niveau en het groen onaangetast’, zo luidde de meest gehoorde reactie. Dan maar liever voor extra inkomsten zorgen, bijvoorbeeld door invoering van vermakelijkheidsbelasting bij evenementen en betaald parkeren bij recreatieve gebieden. Ook een verhoging van de onroerendezaakbelasting bleek voor verschillende mensen een begaanbare weg, als daarmee het voorzieningenniveau en het groen onaangetast blijven.

Op de eerste zaterdag van de maand juni zal de CDA-Baarn-fietsronde koers zetten naar een plek in Baarn waar op dat moment een actueel (politiek) onderwerp speelt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie