Jubileumoptreden in de Pauluskerk van Muziek en Dans.
Jubileumoptreden in de Pauluskerk van Muziek en Dans. Henk Buurman

Muziek en Dans Baarn: ‘Muziek is als een medicijn’

29 december 2021 om 13:02 Maatschappelijk

BAARN De nominatie voor de Cultuurprijs Baarn is een bekroning van een al bijzonder jaar voor Muziek en Dans Baarn. ,,We zijn echt ontzettend blij”, vertelt docente Marijke van Esch. Ze vervolgt: ,,Zeker in dit jaar waarin we als Muziek en Dans 30 jaar bestaan. Het is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn met elkaar.”

Van Esch blikt terug op een goed jaar. ,,Ondanks het moeilijke coronajaar, hebben we een geweldig leuk jubileum kunnen vieren, met als hoogtepunt een eindconcert in de Pauluskerk waarin alles samen kwam. Mensen hebben ademloos zitten kijken en genieten van alle optredens. We hebben deze dag goed kunnen laten zien wie we zijn en wat we kunnen brengen, namelijk het plezier van samen muziek maken en beleven en wat de samenwerking tussen verschillende professionele docenten die zelf ook uitvoerende musici zijn, kan brengen.”

Dat laatste is volgens Van Esch precies het sterke punt van Muziek en Dans Baarn. ,,De docenten brengen veel ervaring en de technische kennis mee in het samen spelen in uitvoeringen. Bij ons krijgen leerlingen, jong en oud, dan ook alle kans om in allerlei vormen, met andere musici en met andere dansers en zangers tot uitvoeringen te komen. Al op jonge leeftijd kun je met elkaar spelen in een ensemble of in een koor zingen. Dat motiveert en stimuleert om echt aan de slag te gaan met de gekozen muziekvorm.”

De docenten van Muziek en Dans Baarn kijken uit naar het nieuwe jaar. ,,We staan te trappelen om ons weer te laten horen en zien. Het jubileumconcert heeft ons bevestigd dat er ook veel behoefte is om te genieten van muziek-, koor- en dansoptredens. We gaan voorlopig op afstand of online of als het weer mogelijk is, ook buiten, les geven en werken aan nieuwe uitvoeringen en programma’s voor als het weer kan. Als we de Cultuurprijs winnen zouden we het geldbedrag dat ermee te winnen is, inzetten om verder uit te dragen wat een verrijking muziek kan zijn. Juist in een tijd als deze kan muziek voldoening brengen. Muziek is zo dankbaar om eenzaamheid of bijvoorbeeld een vervelend gevoel te verdrijven. Het is als een medicijn.

In Muziek en Dans Baarn worden de krachten van een collectief van zelfstandige docenten gebundeld.

door Melissa Hofland

Het is aan de inwoners van Baarn om te stemmen op hun favoriete kandidaten. Is Muziek en Dans uw favoriete kandidaat? Stem dan. Dit kan tot en met 31 december 2021 via baarn.nl/cultuurprijs en baarn.nl/vrijwilligersprijs. De winnaars worden bekendgemaakt op 11 januari tijdens de digitale nieuwjaarsuitzending van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie