Afbeelding
VU Baarn

Cursus Fotografie voor de gevorderde fotograaf bij VU Baarn

28 december 2021 om 09:04 Activiteiten

BAARN De vijf lessen durende cursus Fotografie voor de gevorderde fotograaf start dinsdag 25 januari 2022 onder leiding van Bart Stornebrink.

Deze cursus is speciaal voor de fotograaf die al weet hoe de camera werkt, maar er meer uit wil halen. Het is ook een mooie vervolgcursus voor als je de basiscursus al hebt gevolgd.

Deze cursus gaat dieper in op het maken van zowel een technisch als een esthetisch goede foto en gaat dus niet meer in op de functies van de camera. Die worden als bekend verondersteld. Wel ga je leren hoe je die functies het beste kunt inzetten in bepaalde situaties. Er worden daar drie thema’s voor gekozen; macrofotografie, landschapsfotografie en straatfotografie.

Deelnemers aan de cursus kunnen met elk type camera aan de slag. Na deze cursus beheers je de camera nog beter, kijk je anders naar je omgeving en ben je geïnspireerd om vaker zelf op pad te gaan.

Tijdens de cursusavonden wordt uitgebreid ingegaan op deze drie thema’s. Vooral het plan van aanpak, praktijktips en compositie zullen aan bod komen. Je wordt gevraagd om voorafgaand aan iedere avond een aantal eigen foto’s betreffende het thema aan de docent toe te sturen. Deze zullen op de avond zelf besproken worden en van goede tips worden voorzien.

Tijdens de praktijk dag ga je onder leiding van de docent met één van deze drie thema’s aan de slag op locatie. Het thema wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden, het seizoen en de voorkeur van de cursisten.

Meebrengen op de praktijk dag: je camera (compact, hybride, systeem, of spiegelreflex) en beschikbare objectieven.

Tijdens de laatste cursusavond wordt het gemaakte werk uitgebreid geëvalueerd en krijg je ook een korte demonstratie van een goede fotobewerking.

Praktijkochtend is zaterdag 12 februari van 09.00 tot 13.00 uur.

Over de docent: Bart Stornebrink: Bart Stornebrink (www.bartfotografie.eu) is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor het maken van een pakkende foto.

Start: Dinsdag 25 januari 2022 (5 lessen van 2 uur)

Tijd: 19:30 – 21:30 uur

Locatie: Nutsgebouw, Burg. Penstraat 6, Baarn.

Prijs: € 147,50

Docent: Bart Stornebrink

Cursuscode: H21006

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via www.volksuniversiteitbaarn.nl of telefonisch op maandag-, woensdag- en donderdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur via 06 - 19 87 82 98.

Volksuniversiteit Baarn is gevestigd in Theater De Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn.

Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie