Een grote kerstverrassing voor Joke van der Lende.
Een grote kerstverrassing voor Joke van der Lende. Caspar Huurdeman

‘Kerst vier je samen’

26 december 2021 om 13:26 Lokaal/Evenementen

Emotionele opstekers in ijskoude lockdown

BAARN Wat fijn dat het hele gezin Laseur muzikaal is. Zo vormen Johan en Annemarie met hun drie zonen een mini-orkest dat zelfs met de strenge coronaregels mag optreden als één bubbel. Ze gaven met operazangeres Mylou Mazali op kerstavond maar liefst zeven spontane concerten bij Baarnse verzorgingshuizen

Trucker Richard Joosten haalde op Eerste en Tweede Kerstdag Manon Blaauw en Kevin van den Berg op en maakte ook een rondrit langs de Baarnse verzorgingshuizen. Naast vele kerstklassiekers, kwamen de nostalgische nummers van onder andere Wim Sonneveld, Boudewijn de Groot en Ramses Shaffy langs. Onder het motto: ‘Kerst vier je samen’, waren de optredens een opsteker in deze lockdown periode. Dit alles bij temperaturen rond het vriespunt. De vrachtwagen was geheel in kerststijl gebracht. Vanwege de kou en de corona beleefden de meeste ouderen het veilig van achter het raam van hun appartement.

Niet Joke van der Lende. Ze verloor vorige maand haar man Cor. Beiden zongen jaren bij het Dagkoor in Theater de Speeldoos. Zondagmorgen werd ze uit haar huis aan de Nachtegaallaan gelokt en meegenomen naar de Eemnesserweg, waar de truck met Manon en Kevin bij het Maarschalkerbos stond. Margreet Scheerder had haar aangemeld via de website aandachtvandaan.nl.  

Een half uur lang werd Joke getrakteerd op de mooiste liederen. Een emotioneel moment. Kevin van den Berg kent het echtpaar goed, waardoor er extra veel aandacht was voor de overleden Cor en zijn lievelingsmuziek. Beide kersttoeren konden worden georganiseerd dankzij de medewerking van vele Baarnse ondernemers en een subsidie van de gemeente Baarn.

door Eugene Leenders

Driving in for Christmas bij de verzorgingshuizen in Baarn.
Manon Blaauw en Kevin van den Berg met hun Kersttruck.
Operazangeres Mylou Mazali met het gezin/orkest Laseur.
Het gezin Laseur begeleidde operazangeres Mylou Mazali tijdens haar mini-tournee op Kerstavond.
Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie