Vera Ruiter, Femke Kleberg en Nick Buren (vlnr) gaan in februari naar Sri Lanka.
Vera Ruiter, Femke Kleberg en Nick Buren (vlnr) gaan in februari naar Sri Lanka. Privéfoto

Inzameling voor Sri Lanka

26 december 2021 om 12:00 Maatschappelijk

BAARN Drie studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle, waaronder Baarnaar Nick Buren, gaan in februari voor vier maanden naar Sri Lanka. Ze gaan daar vrijwilligerswerk doen, waarbij ze zich bezighouden met het aanbieden van beweegactiviteiten. Ook geven ze voorlichtingen over sport en gezondheid aan de bevolking. 

Zij zijn een inzamelingsactie gestart om de organisatie waar zij vrijwilligerswerk gaan uitvoeren, te steunen. Nick Buren vertelt waarom zij dit werk gaan doen en hoe we hen kunnen steunen met het project.

De 22-jarige Nick Buren uit Baarn studeert sportkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Samen met twee anderen, Vera Ruiter en Femke Kleberg, vertrekt hij in februari naar de andere kant van de wereld. Zij gaan in Sri Lanka, namens de organisatie Gasarc, sport- en beweegactiviteiten aanbieden en voorlichtingen geven over sport en gezondheid. Van schoolkinderen tot aan kantoormedewerkers, de hele bevolking zal leren hoe belangrijk sport en gezondheid is naast al dat harde werken en studeren. 

Gasarc is een kleine organisatie gevestigd in Gampaha. Hun doel is het bereiken van een actieve en gezonde Sri Lankaanse bevolking en leren hoe zo te leven, met beweging als belangrijkste remedie. ,,Het lijkt mij het mooiste om met mijn kennis over sport de mensen gelukkiger te maken en gezonder te laten leven’’, vertelt Nick Buren. Dit doel willen ze onder andere bereiken met de sport korfbal. Deze balsport is een ‘mixed gender’ sport, waarbij er mannen en vrouwen gemixt in een team zitten. Op deze manier hopen ze de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen te verkleinen. 

Om dit allemaal waar te maken, is het groepje een inzamelingsactie gestart. Met het opgehaalde geld willen ze de organisatie Gasarc steunen, waardoor zij een nieuwe sportuitrusting kunnen kopen. Ook hebben de drie studenten een challenge aan deze inzamelingsactie verbonden: Op 1 januari duiken zij het koude water in. Voor elke euro die ze binnen halen, blijven ze een seconde langer in het water. 

Donaties zijn welkom op https://steunactie.nl/actie/steun-gasarc-de-organisatie-die-de-bevolking-in-sri-lanka-in-beweging-zet/-6077

Door Nina Ostendorff

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie