Foto ter illustratie
Foto ter illustratie BDUmedia

Vervanging aantal populieren Drakenburgerweg en De Geerenweg

22 december 2021 om 10:58 Natuur en milieu

BAARN In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw worden langs de Drakenburgerweg en De Geerenweg 43 populieren gekapt. Deze bomen vervangt de gemeente Baarn in 2022 door nieuwe jonge bomen. De kap heeft te maken met het besluit van de gemeenteraad in 2014 om onveilige populieren langs Baarnse rondwegen over een periode van tien jaar tijd in fases te vervangen.

De populieren die verwijderd worden, staan langs het fietspad aan de Drakenburgerweg tussen de Professor Meijerslaan en de Goeman Borgesiuslaan en langs het fietspad aan de De Geerenweg, ter hoogte van het volkstuinencomplex. Niet alle populieren worden daar verwijderd. De populieren die het betreft zijn afgelopen zomer gemarkeerd met een oranje stip op de stam.

OMLEIDING Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden volgende week worden fietsers waar nodig omgeleid. Ook zet de gemeente verkeersregelaars in om autoverkeer tijdelijk tegen te houden als de werkzaamheden daar om vragen.

De kapwerkzaamheden vinden plaats na afronding van de wegwerkzaamheden aan de Eemweg eerder deze week, zodat de doorstroming van het omleidingsverkeer langs de Drakenburgerweg en de De Geerenweg gewaarborgd kon blijven.

HOOFDGROENSTRUCTUUR De bomen langs de Drakenburgerweg maken deel uit van de hoofdgroenstructuur en daarom worden de verwijderde bomen in het najaar van 2022 ter plekke vervangen door elzen en iepen. Dit zijn boomsoorten die op termijn het aanzien van grote bomen langs de rondweg weer herstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie