Afbeelding
Roeland de Bruyn

Genomineerden Baarnse Cultuurprijs en Vrijwilligersprijs 2022 bekend

20 december 2021 om 19:00 Mensen

BAARN Inwoners van Baarn hebben de afgelopen weken organisaties aangemeld die in aanmerking konden komen voor de Baarnse Cultuurprijs of de Baarnse Vrijwilligersprijs. De jury’s hebben zich over de aanmeldingen gebogen en genomineerden geselecteerd.

Nu is het aan de inwoners van Baarn om te stemmen op hun favoriete kandidaten. Dit kan tot en met 31 december 2021 via baarn.nl/cultuurprijs en baarn.nl/vrijwilligersprijs. De winnaars worden bekendgemaakt op 11 januari tijdens de digitale nieuwjaarsuitzending van de gemeente.

Genomineerden voor de Cultuurprijs

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2022 zijn, in alfabetische volgorde:

  • Jeugdsportcoördinator Irene de Jong

Irene zet zich al jaren in voor de Baarnse jeugd. Zij organiseert elk jaar, in het voor- en najaar, de High Five; kennismaken met sport en cultuur. Het biedt een naschools activiteitenprogramma voor kinderen aan, waarmee zij op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken.

  • Muziek en Dans Baarn

Muziek en Dans Baarn is een collectief van ervaren en professionele docenten op het gebied van muziek en dans. Iedereen die graag een muziekinstrument wil leren bespelen, wil leren zingen of wil deelnemen aan klassiek ballet kan terecht bij Muziek en Dans Baarn.

  • Theatermaker Marc van Driel

Marc is al ruim twintig jaar creatief actief bij de Baarnse Jeugdtheaterschool Marmelijn. Hier is hij theaterdocent en artistiek leider, maar daarnaast heeft Marc ook zijn eigen ‘Theaterhuis’ waar hij binnenkort een musicalwerkplaats gaat onderbrengen. Ook regisseert hij Toneelgroep Karakter, is hij actief op de middelbare scholen in Baarn en is hij één van de drijvende krachten achter de Theater4Daagse.

Genomineerden voor de Vrijwilligersprijs

De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2022 zijn, in alfabetische volgorde:

  • Hospice de Luwte

Bij hospice de Luwte kunnen mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen. Daarnaast verzorgen zij ook De Luwte Thuis: hulp in de vertrouwde omgeving voor mensen met een levensverwachting van maximaal 3 maanden. Dankzij de ongeveer 75 vrijwilligers uit Baarn en Soest, kunnen zij deze ondersteuning ook bieden in Baarn. De vrijwilligers verlichten daarmee de hulp voor de mantelzorger, zodat deze de mogelijkheid heeft om even weer op te laden, bijvoorbeeld door even te sporten of een nacht door te slapen.

  • Rechtswinkel Baarn

Inwoners van Baarn kunnen iedere dinsdagavond bij de Rechtswinkel terecht voor gratis juridisch advies. Dit kan gaan om verschillende zaken, bijvoorbeeld bij arbeidsconflicten, familie aangelegenheden, erfpacht of burengeschillen. De vrijwilligers van de Rechtswinkel zijn allemaal ervaren juristen en werken naast hun vrijwilligerswerk in het bedrijfsleven en de publieke sector.

  • VluchtelingenWerk afdeling Baarn

De vrijwilligers van VluchtelingenWerk zijn een aanspreekpunt voor statushouders, mensen met een (tijdelijke) verblijfsvergunning, die in Baarn terechtgekomen zijn. De vrijwilligers zorgen voor een warm welkom en zorgen ervoor dat mensen zich snel thuis voelen in Baarn. Zo helpen zij bijvoorbeeld met het vinden van woonruimte, het zoeken naar scholen, houden contact met verschillende instanties en gaan mee naar de huisarts. Maar ook vertellen zij de nieuwkomers over Nederlandse en Baarnse gewoonten.

DE PRIJZEN De winnaars van zowel de Cultuurprijs als de Vrijwilligersprijs ontvangen ieder een geldbedrag van  1.000 euro en een aandenken - gemaakt door een Baarnse kunstenaar. Met de prijzen wil de gemeente Baarn mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Baarnse samenleving in het zonnetje zetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie