VVD-raadslid Maike Koenders stapt over naar VoorBaarn.
VVD-raadslid Maike Koenders stapt over naar VoorBaarn. Christine Schut

Maike Koenders op kieslijst VoorBaarn

15 december 2021 om 22:50 Politiek

BAARN Op een druk bezochte (online) algemene ledenvergadering van VoorBaarn hebben de leden vanavond de kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Opvallendste naam is de nummer 3: Maike Koenders, nu nog VVD-raadslid.

Zowel kandidatenlijst als verkiezingsprogramma zijn met zeer ruime meerderheid aangenomen met complimenten aan de betrokken commissies. ,,De kandidatenlijst is een mooie mix van ervaring, talent en enthousiaste nieuwkomers geworden”, aldus lijsttrekker Tino Schouten. ,,Als VoorBaarn zijn wij ook erg blij met de komst van Maike Koenders. Mede door het pensioen van Peter Blokker en het vertrek van Lies Visser ontbeerden wij wel een stuk ervaring. Gelukkig kwam Maike in beeld na haar aangekondigde vertrek bij de VVD. Als VoorBaarn vinden wij het zonde om ervaring en enthousiasme verloren te laten gaan voor Baarn.”

De kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: 

1 Tino Schouten
2 Michel van Grinsven
3 Maike Koenders
4 Mark Veldhuizen
5. Mylou Deurloo
6. Muhammed Korkmaz
7. Dave Kolt
8. Tiemen Tuinstra
9. Bram van Ommen
10. Gerard Nijhof
11. Lieke Sluis-Hoogerwerf
12. Ed Hut
13. Talitha van der Vuurst
14. Lies Visser
15. Peter Blokker

Maike Koenders vond het verrassend dat ze werd gevraagd zich aan te sluiten bij VoorBaarn. ,,Het voelt bijzonder prettig om te gaan samenwerken met zo’n hecht team en leden die ik goed heb leren kennen de afgelopen vier jaar”, zegt ze. De Baarnse is nog lang niet klaar met de lokale politiek. ,,Er zijn nog genoegbelangrijke onderwerpen, zoals de energietransitie en woningbouw, die me na aan het hart liggen en waarvoor ik me graag voor Baarn wil blijven inzetten. Het goede van VoorBaarn is dat ze als lokale partij nauw betrokkenzijn bij de Baarnse inwoners, bedrijven en organisaties, hun belangen daadwerkelijk centraal stellen en zich daar telkens weer vol energie hard voor maken. Bij een echte lokale partij als VoorBaarn passen ook mijn liberale politieke opvattingen en ideeën goed. Bij VoorBaarn kan ik me blijven inzetten voor Baarn!”

Natuurlijk gaat VoorBaarn de komende periode de kandidaten 1 voor 1 voorstellen via social media. Naast bekende namen staan er ook een aantal nieuwkomers op de lijst. Helaas hoort bij al het nieuws ook een afscheid. Raadslid Peter Blokker gaat van zijn welverdiende pensioen als politicus genieten na ruim 12 jaar Baarnse gemeenteraad. Gelukkig heeft hij een bestuursfunctie aanvaard voor de partij en raken we hem, en zijn politieke kennis en ervaring, niet kwijt. Daarnaast neemt VoorBaarn afscheid van steunfractielid Lies Visser, die aangegeven heeft haar prioriteiten elders te leggen.

VoorBaarn-lijsttrekker Tino Schouten.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie