Dirigent Anthony Scheffer achter de vleugel en naast hem de koorrepetitor Wybe Kooijmans
Dirigent Anthony Scheffer achter de vleugel en naast hem de koorrepetitor Wybe Kooijmans Lillian Mulder

Koorrepetities Concertkoor Baarn aangepast na aankondiging ‘Avondlockdown’

6 december 2021 om 08:04 Lokaal Deel je nieuws

Soest : Sinds afgelopen zaterdag repeteert Concertkoor Baarn op zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur, in De Open Hof, in plaats van op woensdagavond. Aanleiding was de aankondiging van de strengere coronamaatregelen tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november: alle locaties voor kunst- en cultuurbeoefening moeten tussen 17.00 uur en 05.00 uur sluiten. Maatregelen die in ieder geval duren tot 19 december 2021.

Niet alleen de koorleden, maar ook dirigent Anthony Scheffer moest wennen aan het nieuwe tijdstip. “Goedenavond, beste mensen”, verwelkomt hij de koorleden. Iedereen begon hard te lachen! “Tot 18 december gaan we repeteren dus op zaterdagochtend. Laten wij die repetities beschouwen als studiedagen. Hoelang de nieuwe regels gaan duren, weten wij niet. Verder is het belangrijk dat wij allemaal het Corona-protocol voor de koorrepetities streng naleven.”

Het koor begint met het instuderen van de muziekstukken die in het voorjaar uitgevoerd zullen worden. Als eerst het hoofdwerk van dit concert, het tamelijk onbekende ‘Requiem in d-mineur’ van Anton Bruckner (1824-1896).

Scheffer: “Het Requiem heeft veel weg van het gelijknamige stuk van Mozart, wat Bruckner als grote inspiratie nam. Ondanks de overeenkomst zijn er ook duidelijke verschillen waarbij het talent van de eigenzinnige Bruckner naar voren komt. Zijn muziek is groots, episch maar ook liefelijk en verstillend. Bruckner heeft het talent om in zijn lijden altijd uit te zien naar hoop.”

Het voorjaarconcert van Concertkoor Baarn - ‘Muziek uit Wenen’ - is gepland op zaterdag 7 mei 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie