Afbeelding
Robert Repko

‘Jesse voelt zich gehoord over skatebaan’

3 december 2021 om 12:00 Overig

BAARN Het was wel even spannend voor Jesse. Op bezoek bij de ‘grote meneren’ van het gemeentebestuur. ,,Maar het was ook heel goed. Jesse heeft echt mogen meepraten over zijn wensen voor de skatebaan aan de Geerenweg”, aldus moeder Brenda van den Hoek.

Gisteren eind van de middag was het zover. Op bezoek bij de wethouder. Wethouder André van Roshum en beleidsmedewerker Pieter Brandjes wachtten hem op in het gemeentehuis. Ze hadden zich goed voorbereid met plaatjes van mooie skatebanen die ze Jesse konden tonen. Hij mocht aan de hand daarvan uitleggen wat hij graag voor Baarnse jongeren zou willen. ,,Achterop stonden de prijskaartjes. Dat was wel even schrikken. Er kostte er eentje 170.000 euro. Dat zijn wel bedragen natuurlijk”, vertelt Brenda.

Maar wethouder Van Roshum, die wethouder Jannelies Vissers verving wegens ziekte, was desondanks erg enthousiast. ,,Als we de gemeenteraadsleden enthousiast kunnen krijgen, zou het misschien best nog wel eens kunnen lukken dat de skatebaan wordt aangepakt. Uitbreiden, door de voetbalveldjes die er meestal verlaten bij liggen erbij te betrekken, vond hij ook wel een goed idee. Maar”, waarschuwde hij ,,er zal tijd overheen gaan.”

In de eigenlijke plannen en begroting voor de Speelruimten in Baarn, een aantal jaren geleden door de Raad vastgesteld, was de skatebaan niet meegenomen. Dus middelen als moties, kunnen dan nog iets teweeg brengen. Een andere kans zijn de verkiezingen volgend jaar. Hopelijk voor Jesse nemen Baarnse partijen het op in hun programma’s. Dat kan ook een weg zijn. Brenda: ,,En als er dan daadwerkelijk actie wordt ondernomen op de skatebaan, beloofde de wethouder Jesse er weer bij te vragen om mee te denken.”

De wethouder zelf laat weten blij te zijn dat jongeren actief zijn voor de gemeente en met goede ideeën komen. ,,Daar gaan we graag het gesprek mee aan.”

Door Melissa Hofland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie