Kampioensteam BMHV Veteranen 45+ B Jeroen Flamman

BMVH Veteranen 45+ B kampioen 1ste klasse

23 november 2021 om 12:31 Sport Deel je nieuws

Veteranen 45+ B hockeykampioen 1ste klasse

Lang gewacht, stil gezwegen. Maar na 14 jaar is Veteranen 45+ B dan eindelijk weer eens kampioen geworden. Afgelopen zondag in een zinderende wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie, Stichtse 45+ D, kon de champagne ontkurkt worden.

De afgelopen 14 jaar is er dan ook onafgebroken elke woensdag- of donderdagavond getraind op looplijnen, scoops en pushes, zelfs af en toe conditietraining. De vaste keeper Sander van Veen is op keeperstraining gestuurd om zijn keeperscapaciteiten nog verder aan te scherpen (bovenaan in de BMHV-keeperscompetitie), maar dit alles met eindelijk het gewenste resultaat, Kampioenen 2021! Niet zomaar kampioenen, maar met 30 punten uit 10 wedstrijden superkampioenen.

Afgelopen zondag moest het dan nog wel even gebeuren, winnen van de nummer 2, Stichtse. BMHV had ervoor gekozen deze topwedstrijd om 15.30 uur te plannen, zodat er volop publiek aanwezig had kunnen zijn. Helaas door bepaalde omstandigheden was er geen publiek toegestaan. Gelukkig mocht onze looptrainster Claire in ’t Veld op de bank plaatsnemen, om nog enigszins aan te moedigen.

De spanning was om te snijden, en de zenuwen speelde de Veteranen nog wat parten, oftewel Baarn kwam, ondanks haar al jarenlange ijzeren verdediging met Meijers en Ypma met ertussenin Jorik Abspoel, al snel achter. Gelukkig timmerde in het tweede kwart Raymond Mutsaers zijn gebruikelijke strafcorner in het doel, 1 – 1. Paar minuten erna scoorde Pieter de Ruijter, en passant 3 verdedigers passerend, de 2 – 1.

Begin derde kwart had Marc Mascini het duel in het slot kunnen gooien door de terecht toegekende strafbal goed te nemen. Helaas mistte Marc Mascini jammerlijk, tot teleurstelling van het gehele team. In het vierde kwart werd er nog 2 keer gescoord door de Baarnaars, ongetwijfeld zat daar weer een strafcorner van Raymond Mutsaers tussen. Laatste 5 minuten stonden meer in het teken van het volledig verdiende kampioenschap en hoe deze gezamenlijke jarenlange teameffort Corona-proof nog een beetje gevierd kon worden (amper dus). De mannen van Veteranen 45+ B gingen moe, voldaan en zielsgelukkig snel naar huis, met een kampioenstitel op zak, op naar de Overgangsklasse!