Pierre Faes (rechts) verloor vrijdag in vijf sets van Martin Fransen.
Pierre Faes (rechts) verloor vrijdag in vijf sets van Martin Fransen. Caspar Huurdeman

Tafeltennissers Elan starten heel zwak tegen Shot

22 november 2021 om 10:15 Tafeltennis

SOEST Afgelopen vrijdag speelde het vlaggenschip van Elan de streekderby in Soest tegen Shot 1. Deze wedstrijden zijn altijd zeer spannend, de teams ontlopen elkaar niet veel. De thuiswedstrijd werd nog door de Elanners met 6-4 gewonnen. De terugwedstrijd in Soest was precies omgekeerd. Shot won met 6-4 van het Elan team.

Elan begon de avond dramatisch. Binnen no-time stonden de Baarnse tafeltennissers met 5-0 achter.  

Alleen Pierre Faes had kansen in zijn eerste partij tegen Martin Fransen, maar moest toch na vijf games zijn tegenstander feliciteren. Het werd zodoende een hels karwei om nog een gelijkspel weg te slepen, winnen kon al niet meer. 

Daarna lukte het de spelers van Elan nog wel om de schade nog beperkt te houden, want er werden drie partijen op rij gewonnen. Onder meer door een sterk optreden van Laurens van den Brink die twee partijen knap wist te winnen. 

Een echte stunt zat er niet meer in toen Dennis Calis in zijn laatste partij zijn tegenstander na vijf games moest feliciteren, daardoor werd het 6-3 en was de nederlaag een feit. 

Pierre Faes won wel zijn laatste partij van de avond, dus bleef de schade beperkt tot een verlies van 6-4. 

REVANCHE Er waren twee overwinningen voor Faes en Van den Brink, Dennis Calis bleef deze avond in De Willaert in Overhees zonder zege. Het dubbelspel van Faes en Calis ging ook verloren. 

De Soesters hadden zo hun revanche op de nederlaag met dezelfde cijfers in Baarn eerder dit seizoen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie