Nikita de Vette stoomt op met de bal, tegen Shinti gisteren. Caspar Huurdeman

Baarnse hockeysters tonen potentie

22 november 2021 om 09:50 Hockey

DRIEBERGEN Dames 1 van BMHV had vorige week geen schijn van kans maar verloor toch maar nipt tegen koploper Maarssen. Tegen de gedeelde nummer twee Shinti konden de Baarnse hockeysters wel goed meekomen, en verloren nog nipter.

Dat geeft de burger moed, want de punten zullen wel vergaard moeten worden om degradatie uit de derde klasse te voorkomen. De wedstrijd tegen subtopper Loenen volgende week is alweer de laatste van dit jaar op het veld, het zaalhockeyseizoen start daarna. Trainer-coach Jamie Swiers was ditmaal tevreden over het optreden van zijn speelsters. Hij had veel energie gezien en bij vlagen goed hockey. Dat leidde in de eerste helft niet tot veel kansen. Ook Shinti dook weinig voor het vijandelijke doel op, de strijd speelde zich af op het middenveld. Een doelpuntloze ruststand lag in het verschiet, tot een aanvalster uit Driebergen te veel ruimte kreeg in de cirkel en met haar backhand raak mikte. Meer aanvallende daden was het devies voor de tweede helft. Dat brengt ook risico’s met zich mee. Zo viel na tien minuten de 0-2. Balverlies, counter, strafcorner, doelpunt. Toch knokte BMHV knokte door en dwong zo de aansluitingstreffer af, door een schijnflats van Saar Prins uit een strafcorner. Daarop volgde een zwakkere fase waarin Shinti verder afstand nam, via een afgeslagen strafcorner. Toch richtten de Baarnse hockeysters zich andermaal op en maakten het opnieuw spannend. Maartje van Hooff tikte met nog zo’n tien minuten op de klok de bal bij de tweede paal binnen. In de enerverende slotfase kregen beide teams kansen, stopte keeper Eline van der Veen een strafbal en werd niet meer gescoord.