Afbeelding
Stichting Carillon Baarn

Sinterklaasliederen op Baarns Carillon

19 november 2021 om 09:00 Muziek

BAARN ,,Jongens, heb je ‘t al vernomen?” Met dit lied zal de Baarnse Beiaardpiet Bauke Reitsma op zaterdag 20 november openen, als hij zijn jaarlijkse Sinterklaasbespeling uit de Paulustoren aan de Brink strooit. Op de dag van de Baarnse intocht van de Goedheiligman organiseert de Stichting Carillon Baarn sinds jaar en dag deze bespeling op de 44 klokken. 

Van 11.00 tot 12.00 klinken er veel meer traditionele Sinterklaasliederen. Daarnaast speelt de beiaardier klassieke werken, waarin een Sinterklaasliedje te horen is of een compositie die naar Sinterklaas verwijst. Zo is een Menuet van Mozert te horen, uit zijn Haffner Serenade, waarin “Zie ginds komt de stoomboot” -  weliswaar in mineur - klinkt. 

Uit het Album für die Jugend van Robert Schumann (1810-1856) is ‘Fröhlicher Landmann’ te horen, wat in de oren klinkt als ‘Hij komt, hij kom’” en ook Knecht Ruprecht. Laats genoemde werkje verwijst naar de metgezel van Sint Nicolaas in Duitstalige gebieden. Ook Kinderen voor kinderen is te horen in ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ en ‘Sinterklaas wil dansen’. Naast de bespelingen door de beiaardier, laat de Baarnse beiaard automatisch ieder kwartier een Sinterklaasliedje horen. Zie voor meer informatie: info@carillonbaarn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie