Afbeelding
Christine Schut

Staat van Baarn besproken; aftrap van Omgevingsvisie

12 november 2021 om 14:00 Politiek

BAARN Een hechte gemeenschap waar je elkaar nog gewoon goedendag zegt. Waar je lid bent van een vereniging. Dat is het dorpse karakter, dat voor Baarn behouden moet blijven. Aldus een van de insprekers tijdens ‘de staat van Baarn’.

De gemeente Baarn gaf gisteravond het startsein voor een van de grootste projecten van de komende jaren: De omgevingsvisie. Het grote overkoepelende masterplan: Hoe wil Baarn er over 20 jaar uitzien en hoe kan je dit bereiken.

Enkele tientallen Baarnaren hebben zich opgegeven om daarover mee te praten. De aftrapbijeenkomst, de staat van Baarn, was digitaal. Dat betekende wat opstartproblemen om iedereen ingelogd te krijgen en vooral mee te laten praten.

De gespreksleiders probeerden het gesprek zo breed mogelijk te houden. Begrippen die vaak voorbijkwamen waren groen, monumentaal, Soestdijk, Meander, geen leuke dingen voor jongeren, fijnstof van de snelweg en weinig aandacht voor mensen die het wat minder hebben. Natuurlijk was de woningbouw ook een belangrijk gespreksonderwerp. Van woonsplitsing tot te veel kinderen kunnen geen betaalbare woning in het dorp kopen. De algehele conclusie: de druk op de ruimte neemt in Baarn fors toe.

Wethouder Erwin Jansma van Ruimtelijke Ordening: ,,De fysieke leefomgeving is van ons allemaal. Dat is nu al zo en de nieuwe Omgevingswet versterkt dit nog verder. Daarom is het belangrijk dat onze inwoners vanaf het begin gelegenheid krijgen actief mee te denken over deze visie.” Woensdagavond is er een tweede online sessie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie