Afbeelding
Pixabay

Externe adviseurs voor controle van maatregelen in horeca

10 november 2021 om 14:00 Corona

BAARN Twee medewerkers van DEV Security bezoeken de komende weken alle horecabedrijven en verenigingen in Baarn. In opdracht van de gemeente bieden ze sinds vorige week ondersteuning bij de controle van het corona toegangsbewijs. De kosten worden door de rijksoverheid vergoed. 

Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat het niet om toezichthouders of handhavers gaat. De horecaondernemer is en blijft zelfverantwoordelijk voor de naleving van de coronaregels. 

De medewerkers kijken vooral tegen welke problemen een horecaondernemer aanloopt bij de controle van de QR-codes. Ze geven adviezen hoe zo doelmatig mogelijk gecontroleerd kan worden.

Voorlopig gaat het om een periode van enkele weken. De gemeente houdt er rekening mee dat, indien noodzakelijk, de periode wordt verlengd. 

De maatregel is besproken met Koninklijke Horeca Nederland. Sinds de heropening van cafés, restaurants, cafetaria’s en afhaalpunten zijn er regelmatig aanpassingen nodig geweest om te helpen het coronavirus onder controle te houden. Veel ondernemers blijken vragen te hebben over de horecaregels en het controleren van de QR-codes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie