Drs. Gerard de Vrey houdt een lezing over energietransitie.
Drs. Gerard de Vrey houdt een lezing over energietransitie. Christine Schut

Lezing over (kern)energietransitie

13 november 2021 om 11:33 Natuur en milieu

BAARN Drs Gerard de Vrey verzorgt maandag 13 december bij Volksuniversiteit Baarn een lezing over energietransitie waarbij ook kernenergie aan bod komt. De lezing die om 20.00 uur begint wordt gehouden in Theater de Speeldoos. Toegang kost 18,50 euro. 

Energietransitie een zeer actueel onderwerp en een nieuw woord dat je veel hoort. De overgang van oude fossiele energiebronnen naar nieuwe manieren om energie op te wekken. De traditionele brandstoffen die worden opgewekt uit de aarde raken op en zijn vervuilend, zo wordt beweerd. In deze actuele lezing gaat Baarnaar en fysicus Gerard de Vrey in op deze materie en wordt een aantal zaken, zoals waarom, hoe en wat zijn de consequenties voor de burger en wordt de positie van Nederland belicht.

Ook komen de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen daarvan aan de orde met daarbij de gevolgen voor de voorziene toekomst technisch, economisch en maatschappelijk inclusief voorbeelden. Ook kernenergie, volgens De Vrey, één van de veiligste energie-opwekkers komt aan bod.
Gerard de Vrey is geboren in Rotterdam in 1940. Na zijn HBS-b studeerde hij Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht. Was na zijn studie werkzaam als teamleider Ruimtevaart bij Fokker. Bouw satellieten ANS en IRAS. Vervolgens werkzaam bij ESTEC ontwerp en bouw MAROTS satelliet. Vervolgens Ministerie van Milieu, Kernfysische Dienst, toezicht veiligheid kernenergie. Nederlands gedelegeerde bij Europese Hulpprogramma’s update Oost-Europese kernenergieprogramma’s na de ‘Wende’. 12 jr. lid landelijke politieke Energie- en Milieucommissie.

Cursuscode: N21003
Inschrijven voor deze lezing is mogelijk via www.volksuniversiteitbaarn.nl of telefonisch op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 06 - 19 87 82 98.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie