Iris de Koning, Mariska Brienen, burgemeester Röell, Petra Plomp, Muriel Meijer en Eva Jansen.
Iris de Koning, Mariska Brienen, burgemeester Röell, Petra Plomp, Muriel Meijer en Eva Jansen. Petra Plomp
zakelijk

Baarnsche praktijk geopend: ‘Een plek voor begeleiding vanuit het hart’

10 november 2021 om 08:25 Zakelijk

BAARN De officiële opening van de Baarnsche praktijk in Baarn vond afgelopen vrijdag plaats. Burgemeester Mark Röell verrichtte de officiële openingshandeling met het doorknippen van een lint. De Baarnsche praktijk is vanaf de zomer gevestigd in het Meander MC in Baarn waar ze erin geslaagd zijn een warme, gezellige en eigen plek te creëren in dit voor Baarn bijzondere gebouw waar zorgverleners samen werken. Bij de opening waren veel gasten aanwezig, waaronder ook medewerkers van het Lokaal Team Baarn, de GGD en andere hulpverleners uit de regio.

De Baarnsche praktijk bestaat uit Speltherapie-Baarn, praktijk Heldenmoed (integratieve therapie voor kind en jeugd) , Boomhut Baarn (kinder-en jeugdpsychologie), KoningsKids bij Iris (psychologisch onderzoek en begeleiding) en Praktijk voor Beeldende therapie.

Voorafgaand aan het doorknippen van het lint keek Muriel Meijer (praktijk Heldenmoed) terug. In haar speech vertelde zij dat de oprichters van de Baarnsche praktijk elkaar al langere tijd kenden, al samenwerkten en de toegevoegde waarde en potentie zagen van deze samenwerking. 

Mariska Brienen (Speltherapie-Baarn) zorgde ervoor dat de plannen concreet werden en vond het Meander MC als locatie. Voor haar een plek die voelt als thuiskomen omdat ze hier zo lang als verpleegkundige heeft gewerkt.

KRACHTEN BUNDELEN Op de website, www.baarnschepraktijk.nl, gemaakt door Iris de Koning (KoningsKids bij Iris), staat heel mooi beschreven waar de Baarnsche praktijk voor staat. Het uitgangspunt van deze praktijk is dat iedereen de best passende hulp verdient. Hulp vragen is niet altijd gemakkelijk en passende hulp vinden kan vervolgens een nog grotere uitdaging zijn. Door krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars expertise en ervaring kan de Baarnsche praktijk passende hulp geven voor alle leeftijden en een plek bieden waar begeleid wordt vanuit het hart. Mocht er andere of meer specialistische hulp nodig zijn, dan heeft de Baarnsche praktijk een zeer groot netwerk in de regio waarnaar ze kunnen doorverwijzen. Dat die lijntjes kort zijn werd duidelijk door de vele verwijzers en hulpverleners uit de regio die aanwezig waren bij dit feestelijke moment.

STOER Burgemeester Roëll noemde in zijn speech hoe stoer hij het vond dat deze vijf verschillende praktijken elkaar gevonden hebben en de stap hebben gezet tot samenwerking. Hij refereerde vervolgens aan het feit dat veel kinderen en jongeren het moeilijk hebben gehad de afgelopen 1,5 tot 2 jaar en sprak zijn waardering uit voor deze praktijk waar jong en oud terecht kan. Na het officiële moment waren de gasten met een hapje en een drankje welkom in de eigen ruimtes van de verschillende praktijken. Deze werden bewonderd en ook werd er inhoudelijk uitgewisseld hoe de verschillende praktijken te werk gaan en welke mogelijkheden er zijn voor vergoede zorg.

Kijk ook eens op www.baarnschepraktijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie