Ad Heessels gaat als Klimaatburgemeester inwoners inspireren ook iets te doen voor een beter klimaat.
Ad Heessels gaat als Klimaatburgemeester inwoners inspireren ook iets te doen voor een beter klimaat. Christine Schut

Eerste Klimaatburgemeester

2 november 2021 om 10:00 Natuur en milieu

Ad Heessels gaat inwoners inspireren

BAARN Ad Heessels (61) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Baarn noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. 

Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Ad Heessels de inwoners van Baarn inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor zijn benoeming ontving Ad een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Baarn.


In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Ad Heessels uit gemeente Baarn is één van hen. Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Heessels is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

Ad Heessels, filmmaker met een groen hart: ,,Ik ben positief en hoop dat we het milieu nog kunnen redden. We redden het met technische innovaties, verduurzaming, voorkomen van verspilling, circulaire economie en energietransitie. Daarom wil ik als filmmaker bedrijven zichtbaar maken die daar mee bezig zijn.’’

Informatie: www.iedereendoetwat.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie