Aanvoerder Sjoerd Kruis viel zaterdag uit met een hamstringblessure.
Aanvoerder Sjoerd Kruis viel zaterdag uit met een hamstringblessure. Caspar Huurdeman

SV Baarn fors onderuit tegen Zeist

1 november 2021 om 11:05 Voetbal

BAARN De voetballers van SV Baarn konden het zaterdag niet bolwerken tegen middenmoter Zeist. Een frustrerende middag eindigde in 0-4.

Het leek even de goede kant op te gaan met de prestaties van Baarn maar na twee nederlagen op rij bivakkeert de ploeg van trainer Bas Dreef nu in de staart van de ranglijst, met alleen VVZ ‘49 nog onder zich. De trainer sprak van ‘een frustrerende middag’ zaterdag. De uitslag achtte hij terecht gezien het spelbeeld, maar vooral de manier waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen, vond hij onnodig.

De openingstreffer viel halverwege de eerste helft. Balverlies op het middenveld leidde een mooie actie over de linkerflank van Zeist in, bekroond met een doelpunt. Daarna golfde het spel op en neer en ook Baarn kreeg mogelijkheden tot scoren. Zo mikte spits Jim van de Berg net naast.

Middenvelder Niels Agterberg moest al geblesseerd afhaken tijdens de warming-up, op slag van rust was er een nieuwe tegenvaller voor de Baarnaars. Aanvoerder Sjoerd Kruis ging naar de kant met een hamstringblessure en zal dus wel enkele weken zijn uitgeschakeld. Toch ging Baarn met de beste bedoelingen de tweede helft in, vast van plan de gelijkmaker af te dwingen. De domper was dan ook groot toen al binnen de minuut na een ongelukkige actie van keeper Daan van der Vliet op de achterlijn de aanvaller van Zeist met de bal aan de haal ging en de 0-2 scoorde.

Er kwam nog één moment waarop de wedstrijd had kunnen kantelen. Maar Jim van de Berg raakte de buitenkant van de paal. De 0-3 betekende de beslissing, Baarn had geen veerkracht om daar nog bovenop te komen. In de blessuretijd strooide Zeist nog wat zout in de Baarnse wonden.